Sledujte nás

Tenis

Súboj titanov: Federer vs Djokovič

Australian Open /AO/ odštartoval v druhej polovici januára svoj stoštvrtý ročník. Grandslam, ktorý toho ponúkol rozhodne nemálo, pre fanúšika slovenských “plejerov” neveľa a nedlho, sa blíži do svojej záverečnej a snáď aj najviac zaujímavej fázy. Odohralo sa v doterajšom priebehu niečo zaujímavé? Sto nevynútených chýb Srba Djokoviča v jednom zápase, vypadnutie Nadala(2) a Halepovej(2) už v prvom kole, či ukončenie kariéry Lleytona Hewitta /osobitá kapitola, o ňom nabudúce/… Podľa mňa určite áno, ale povedz sám. 

O 9:30 miestneho času je naplánovaný najväčší ťahák celého turnaja, a to zápas medzi Federerom (3) a Djokovičom (1). Očakáva sa vyrovnaný zápas, aj keď miernym favoritom je o 7 rokov mladší srbský tenista prezývaný Nole. Vo finále si na víťaza počká lepší z dvojice Murray – Raonič.

Zápas sa bude v Austrálii odohrávať vo večerných hodinách. To znamená, menšie teploty, ustálený vietor a podmienky podobné tým v hale. K zápasu budú vzhliadať oči všetkých tenisových nadšencov a niet sa čomu diviť. Stretnú sa totiž jedni z najlepších tenistov súčasnosti, ak nie tí najlepší. Zatiaľ čo Novak dáva na kurte voľný priebeh emóciam, Roger je považovaný za elegána. Avšak svojim tenisom vie zrejme aj tak Švajčiar nažhaviť publikum viac. Samotný Novak sa vyjadril, že je logické, prečo ma Roger vždy plnú podporu publika a že tento fakt akceptuje. Podľa jeho vlastných slov dúfa, že aj on bude raz v podobnej pozícii a robí preto maximum.

Títo dvaja tenisti si to na tomto turnaji rozdali dokopy 3-krát. Prvýkrát sa stretli v osemfinále 2007 /3:0 Federer/. V tomto období Švajčiar kraľoval ATP rankingu, zatiaľ čo Djokovič bol “len” na 14. mieste. Zaujímavosťou tohto ročníka bolo prvé použitie technológie Hawk Eye, čiže Jastrabieho oka. O rok na to sa opäť stretli, tentokrát však už v semifinále /Djokovič 3:0/. Djokovičovi sa už ako trojke rankingu podarila dokonalá odplata a následne na to vyhral svoj prvý AO. V semifinále roku 2010 sa priebeh zopakoval a Federer si pripísal na konto ďalšiu porážku.

Podľa amerického časopisu Forbes si títo dvaja tenisti za rok 2015 na reklamách zarobili zaujímavé čiastky. Zatiaľ čo Djokovič si prišiel na 31 miliónov amerických dolárov, Federer zarobil takmer o polovicu viac, 58 mil USD. 

Trošku štatistík:

– Bilianca vzájomných zápasov 22:22
– 17-krát zápas dospel do rozhodujúceho setu
– Na grandslamoch sa stretli 14-krát /8:6 v prospech Djokoviča/
– Tri vzájomné päťsetové duely /3:0 v prospech Djokoviča/
– Počet víťazstiev na AO – Emerson 6(top), Djokovič 5, Federer 4
– Traja hráči majú dvojciferný počet víťazstiev nad Federerom (Nadal, Murray, Djokovič)

O týchto borcoch by sa dalo napísať veľa, avšak história sa bude písať hlavne zajtra na kurte. Djokovič alebo Federer? Srbská bojovnosť alebo švajčiarska elegancia?

Stávkové kancelárie favorizujú Srba /1.33 – 3.50/. Ja som udrel na Švajčiara. Uvidíme… A ešte, ak musíte do práce, tak volajte šéfovi a berte dovolenku, bude sa na čo pozerať.

Autor: Piki

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Tenis