Sledujte nás

EURO 2016

EURO 2016 – osemfinále, deň tretí

Osemfinále je za nami, a tak je čas na ďalšie hodnotenie turnaja. Kto sklamal, kto prekvapil, kto vyhasol alebo kto neprekročil svoj tieň. Ale najprv posledné dva zápasy.

Taliansko – Španielsko

Už po brazílskom mundiale bolo jasné, že španielska nadvláda je na konci a že zlatá generácia španielskeho futbalu potrebuje zastávku v boxoch na výmenu pneumatík. Po účinkovaní na šampionáte kontinentálnom je už jasné, že nebudú potrebovať len ďalšiu zastávku v boxoch, ale zmeniť stratégiu, vymeniť olej a ďalšie veci okolo toho, do ktorých sa rozumejú formulkári. Ako sa to prenesie do praxe vo futbale? No zmenou trénera. A to červená fúria už potrebuje, pretože del Bosqueho futbal založený na takej tike je už okukaný a súperi sa na to vedia dostatočne kvalitne pripraviť, viď polovičné béčko Chorvátska a tentoraz aj najkompaktnejšie brániace mužstvo Talianska. Conteho geniálny systém totálne odrovnal Iniestu, Silvu a tým pádom celé Španielsko. Adios amigos alebo arrivederci, kto vie, čo si kričal Gigi pri výskoku na brvno brány pri pozápasových oslavách. Každopádne, Španielov nevyradil dobre namiešaný betón spod Álp, ale kompaktný výkon v defenzíve, ktorý privádzal Španielov do zúfalstva, a potom ešte Graziano Pellé, s ktorým si nedokázali poradiť ani stóperi kalibru Ramosa a Piquého.

V noci ukončili repre kapitolu Messi, Mascherano a Aguero. Budú ich nasledovať Casillas s Iniestom? Prípadne niektorí ďalší z výberu La Furia Roja? Alebo rovno celá Furia?

Anglicko – Island

Výber Premier League, vraj najlepšej ligy na svete, verzus mužstvo. Mužstvo, ktoré bojovalo. Hráči, ktorých nikto nepoznal pred turnajom, možno len veterána Eidura Gudjonsona, bojovali jeden za druhého od prvej do poslednej sekundy. Priznám sa, že po nariadenej a následne aj premenenej penalte zo 4. minúty som Islanďanov odpísal (vlastne ja už aj pred zápasom), ale partia „-sonov“ na čele s kapitánom Gunnarssonom nakopala levov tam, kam ich nakopať bolo treba. Už len za ich veľkohubé vyhlásenia pred každým turnajom. A preto, lebo karma, ale o tom nabudúce.

Hodgson sa pravdepodobne poberie na penziu, Vardy sa začne pripravovať na skupinovú fázu Ligy majstrov a Pep Guardiola si teraz asi bije hlavu o stôl, že od Neuera prechádza k Hartovi. Tréner Albiónu bude musieť zmeniť jednotku v bráne. Aj keď v konečnom dôsledku to nebude mať veľký význam, keďže God shave the Queen a Albion aj tak neuspeje ešte dlhé roky.

Z ôsmich mnou predpokladaných sa ďalej dostali šiesti. Keďže Angličanov mi ľúto nebolo a po vyrovnaní Islandu som im to aj prial, tak ľúto mi je v tejto chvíli len Chorvátov. Portugalci zatiaľ nezvíťazili ani v jednom stretnutí, ale taktiež ani neprehrali. Nejako začínam tušiť, že takýmto štýlom sa dostanú do finále. Nemci s Talianmi snáď neponúknu lahôdku pre oko diváka so šedým zákalom a pre mňa osobne to bude, aspoň tomu verím, predčasné finále. Ďalej Hazard s Baleom a žabožrúti s prekvapením turnaja. Uvidíme, čo z toho bude a kto s kým pôjde nakoniec 10.6. v Saint Denis na rande.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v EURO 2016