Sledujte nás

Ostatné športy

Dovolenková pohodička a petanque

Petanque - BROsport.sk

Mať po ruke dobrého priateľa radím do rebríčka najkrajších vecí naozaj vysoko. A dnes to platilo dvojnásobne pri našom dovolenkovom turnaji v petanque.

Ako už býva zvykom, našou dovolenkovou destináciou je chorvátsky ostrov Hvar. Medzi všeobecne obľúbené letné aktivity ako plávanie, opaľovanie, či popíjanie vychladeného pivka sme však aj tento rok zaradili podvečerné partičky v petanque. Je to zaujímavé, ako pár gulí dokáže zabaviť dospelých ľudí na viac ako hodinu a pol. 

Keďže sa petanque teší v našej partii všeobecnej obľube, rozhodli sme sa zorganizovať podvečerný turnaj. Pravidlá boli jednoduché. Losovalo sa päť tímov po dvoch hráčov, herný štýl každý s každým, víťazstvo znamená bod. Kto nepozná tento šport, hlavným záujmom hrajúceho je hodiť svoju guľu čo najbližšie k menšej drevenej loptičke, tzv. prasiatku. Za každú guľu najbližšie pri prasiatku získava tím bod a v našom turnaji sme hrali zápasy na 5 víťazných bodov. 

Chladené pivko samozrejme nesmelo chýbať ako výborná podpora medzi jednotlivými zápasmi. Prítomný bol aj nestranný rozhodca Bobika, ktorý sa staral o hladký priebeh turnaja a eliminoval možné rozbroje.

Víťazom sa stala skúsená a zohratá dvojica Juraj a Peťo, ktorú zviedol dokopy podarený žreb. S bilanciou 4 víťazstvá a 0 prehier nemali konkurenciu a tešili sa z… dobrého pocitu z výhry 🙂

Dôležité ale neboli víťazstvá ani výherné body. Dobrá nálada a následné osvieženie v mori po turnaji boli naozaj nezabudnuteľné. Už teraz sa neviem dočkať ďalšieho leta stráveného tu s týmito ľuďmi.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Ostatné športy