Sledujte nás

Posilka

„Cvičí“ s ním aj korona

Tento rok mal Dávid Draganovský veľké športové súťažné ambície. Ale nenaplnili sa. Lebo korona.

Dávid Draganovský - Cvičí s ním aj korona

Už to bude takmer rok, čo nám Zuzka priniesla rozhovor s Dávidom Draganovským, mladým bardejovským fitness trénerom.

Tento rok mal Dávid veľké športové súťažné ambície. V apríli ho mala čakať prvá súťaž tohto roka vo Vranove nad Topľou. Mala to byť tá istá súťaž, na ktorej v predošlom roku skončil úspešne na štvrtom mieste. Potom boli v pláne Majstrovstvá Slovenskej republiky v Hnúšti s možnosťou nominácie na Majstrovstvá Európy. A nakoniec ešte dve menšie súťaže v Skalici a v Starej Ľubovni.

Ale nekonalo sa. Lebo korona.

Dávida poznám odmala a preto viem veľmi dobre, že to bolo vždy nadštandardne húževnaté dieťa. Do všetkého, čo ho zaujalo, sa pustil so 120% nadšením a nasadením, ktoré ho držalo naozaj dlhodobo. Či to bolo poznávanie dinosaurov ešte v škôlke, rybolov na prvom stupni, alebo „skejtovanie“ v ranom teenegerskom veku. V tom čase trpel nadváhou, no nevzdával sa, bojoval a toľko trieskal s tým skejtom, až kým sa mu toho OLLIEho nepodarilo skočiť. Neskôr nasledovali samozrejme aj zložitejšie skoky.

Veľa pohybu a odhodlania spôsobilo to, že sa z malého bacuľatého skejťáka postupne stal štíhly mladý muž, ktorého šport bavil čoraz viac. Začal teda chodiť na kickbox, ale tam sa po čase zranil tak, že už viac nemohol kopať a tak sa rozhodol, že začne cvičiť v posilke. Cvičeniu sa venoval asi dva roky, po ktorých nasledoval „výpadok“ a ako sám Dávid o sebe hovorí, „spustil sa“ a istý čas bol jeho život jednou veľkou párty.

Jedného krásneho dňa po maturite sa však (našťastie) pohádal s partiou a vrátil sa do fitka, v ktorom dnes už hádam aj nocuje. Veľké hobby sa stalo jeho chlebíkom, stal sa vyhľadávaným certifikovaným trénerom. Vzhľadom na jeho vyťaženosť a časovú zaneprázdnenosť sa po dôkladnom zvážení rozhodol dať 1. marca 2020 výpoveď v práci a naplno sa venovať športu a trénovaniu. A pár dní na to korona zavrela fitnesscentrá prvýkrát. 

Makať a ísť si za svojím, nie je to cesta ružová, ale cieľ stojí za to!

Dávid Draganovský

V tom čase bol však už Dávid v príprave na aprílovú súťaž. Lockdown mal trvať dva týždne, súťaž mala byť až o tri, tak veril, že to vyjde a naďalej tvrdo trénoval u kamaráta v pivnici a držal prísnu diétu. Keď však lockdown pokračoval a súťaže sa začali rušiť, rozhodol sa so svojím trénerom prípravu ukončiť.

Osem týždňov úsilia, sebazapierania, driny, režimu, ranného vstávania, aby stíhal kardio o 5:00 hod, kopa peňazí za drahé doplnky, riešenie detailov atď. šlo dva týždne pred súťažou „do kytek“. K tomu všetkému prišiel o prácu a teda aj o príjem a to so sebou prinieslo aj dočasnú stratu motivácie. Ten pád ho bolel.

To by však nebol Dávid, keby sa vzdal a začal sa ľutovať. Keďže ušetrené peniaze minul v namáhavej príprave na súťaž, bolo treba z niečoho žiť, zamestnal sa v pizzérii a robil rozvoz pizze.

3. júna presne v deň jeho 23. narodenín otvorili fitká a on okamžite nabehol do režimu. Súťažnú prípravu však po dohode s trénerom odložil až na jeseň 2021. Bol to veľmi prezieravý krok, pretože v druhej vlne koronakrízy bola sezóna predčasne ukončená iba tri dni pred súťažami.

Druhá vlna Dávida pripravila o prácu znova. Korona s ním teda pekne „cvičí“. Ako vlastne s nami všetkými. Momentálne sú fitnescentrá otvorené v obmedzenom režime, ale nikto nevie, ako sa to ešte vyvinie.

Dávidov odkaz: „ Makať na sebe vždy a za každých okolností. Neospravedlňovať sa sám sebe, že dnes nemôžeš, lebo bol ťažký deň a blá blá… Proste makať a ísť si za svojím, nie je to cesta ružová, ale cieľ stojí za to!“

Keď k nám Dávid príde pozrieť svojich bratov (mojich synov), mám vždy pocit, že s ním prišlo ďalších päť ľudí. Veselosť a smiech naplnia tento dom a jeho pozitívna energia rozvibruje naše steny. A mám pocit, že je Dávid všade. 🙂

Prajem veľa úspechov v športovom, súťažnom aj osobnom živote. A držím palce, aby ho nikdy neopustila tá jeho nákazlivá dobrá nálada a aby si vždy dokázal udržať svoj pozitívny prístup ku všetkému.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Posilka