Sledujte nás

Futbal

Nepopulárny názor: Lobotka profesionál?

Dnešné pokračovanie rubriky Nepopulárny názor je o našom futbalistovi, ktorý je profesionál až sa Kriváň trasie v základoch. Teda aspoň to tvrdí.

Stano Lobotka - Neapol
Foto: SITA/Cafaro/LaPresse via AP

Mať v dnešnej dobe názor je asi tak platné, ako mať pravdu. Môžeš to považovať za správne, ale aj tak to málokoho zaujíma. Ale čo sa stane, ak máš nepopulárny názor? Poďme to zistiť. Dnes o našom futbalistovi, ktorý je profesionál až sa Kriváň trasie v základoch. Teda aspoň to tvrdí.

Chcel som začať vetou, že Život ma naučil, ale potom si uvedomil, že nie som finančný poradca ani motivačný spíker. Z doteraz nazbieraných životných skúseností som si vytvoril v hlave precedens, že z futbalistu nerobí profesionála len krásna zmluva a renomé. Patrí k tomu aj vystupovanie, fair play na ihrisku aj mimo neho, snaha o dobrý odkaz verejnosti a hlavne uvedomovanie si základného princípu vzťahov a povinností. Lobotka odišiel v lete 2017 do španielskeho celku Celta Vigo, kde prichádzal ako menej známy stredopoliar vtedy známy tak maximálne vďaka vete This is my sen and now its realita. Pravdou je, že Stano pôsobil vo Vigu perfektne. Hral podľa predstáv a ešte lepšie, zvyšoval sa záujem o jeho meno a tiež sa rýchlo dostal na piedestál najlepších hráčov akých malebné Slovensko aktuálne ponúka. STOP.

To všetko bolo samozrejme super. Potom ale prišiel veleznámy incident výletu slovenských reprezentantov, kedy sa v noci išli na vlastné povolenie zregenerovať. Tlačovka, na ktorej Ján Kozák povedal všetko, čo slovenský futbal potreboval počuť, sa týkala aj Lobotku. Ten vraj na trénerovu otázku dôvodu odchodu na regeneračnú session odpovedal, že má nahustený program. Tomu ver, maximálne tak televízny, ombre. O pár dní na to dostal náš záložník, ktorý by the way aktuálne trávi na ihrisku menej času než Danko u logopedičky, otázku týkajúcu sa odchodu Kozáka. „Tréneri prichádzajú a odchádzajú, ja som profesionál.“ Toto je tak silná káva, že Starbux radšej zatvoril prevádzku.

Neskôr na jeseň 2020 prišli reprezentačné zápasy, kde Lobotka nesplnil ani podpriemerné očakávania. Že som kritický a možno že neprávom? Môže byť. Ale pokiaľ sa niekto bude vystatovať, že je profesionál, tak k tomu patrí tlak verejnosti a potvrdzovanie toho, že ma považujú za najlepšieho. Tak to vo vrcholovom futbale chodí. A nielen vyjadrenia a potom bóžechráň napísať niečo negatívne. Každý kto raz dokázal, že to vie, by to určite vedel ešte raz. A Stano to vie sakra dobre.

*Ostatné riadky nie sú myslené ako osobný útok autora na spomínanú osobu. Majú len pozdvihnúť vety a myšlienky, ktoré sú prítomné, no v médiách sa neobjavujú.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Futbal