Sledujte nás

Šesť otázok

Šesť otázok: Richard Nagy

Pozvanie do rubriky Šesť otázok prijal dvadsaťosemročný rodák zo Želiezoviec, ktorý nám porozprával o príprave na Tokio či o tom, v čom by mal vynikať profesionálny plavec.

Richard Nagy Šesť otázok
Foto: Instagram / riso.nagy

Účastník Olympiády v Riu 2016, strieborný medailista z ME 2016 a držiteľ mnohých slovenských rekordov. Pozvanie do rubriky Šesť otázok tentokrát prijal dvadsaťosemročný rodák zo Želiezoviec, plavec Richard Nagy, ktorý nám porozprával o príprave na Tokio či o tom, v čom by mal vynikať profesionálny plavec.

Máš 28 rokov a za sebou už aj účasť na OH v Riu v roku 2016. Čo si športovec uvedomí ako prvé, keď príde na Olympijské hry?

Že sa budete musieť rýchlo zorientovať v novom prostredí. Olympijská dedina je také menšie sídlisko, musíte zistiť kde bývate, potriasť rukou so spolubývajúcimi ktorých vidíte prvý raz v živote, treba nájsť najrýchlejšiu cestu k potrave, športoviská sú ďaleko, treba zistiť kde stoja autobusy, ako sa dostať na bazén. Je to ako jedno veľké mravenisko, kde vám trvá dobré dva dni, kým zistíte kde je sever.

Čo robí Rišo Nagy v deň, keď má pokoj od akéhokoľvek tréningu?

Oddychujem. Či už s knihou, pri seriáloch alebo sa idem prejsť. Čokoľvek pri čom dokážem vypnúť a nemyslieť na šport.

Ako zvládaš regeneráciu medzi náročnými tréningami? Existuje na to osvedčený recept, alebo je to čisto o zvyku tela na záťaž?

Dobré jedlo a potréningový šlofík. Nič lepšie som ešte nevymyslel.

V jednom interview si spomínal záľubu v cyklistike. Si skôr na horský alebo cestný?

Kedysi som cyklistiku neznášal, ale počas prvej vlny korony som si k nej našiel cestu a zamiloval som si ju. Keďže som si ju obľúbil v Anglicku, kde ľudia cyklistov na ceste rešpektujú, jazdím skôr na cestnom.

Vymenuj, prosím, tri najdôležitejšie a najpotrebnejšie schopnosti profesionálneho plavca.

Vytrvalosť, trpezlivosť, mentálna odolnosť.

V tzv. olympijskej bubline sa pripravuješ na letnú olympiádu v Tokiu. Ako môže táto izolácia napokon ovplyvniť tvoj potenciálny úspech?

Ťažko povedať. V prvom rade som vďačný, že mám možnosť niekde plávať. To je to absolútne minimum na to, aby som mohol pomýšlať na nejaký lepší výsledok. Na druhej strane sú tieto bubliny veľmi drahé. Pre 99% plavcov sa jedná len o pár týždňovú záležitosť a tým, že sa tu premelie také veľké množstvo ľudí, sú aj extrémne rizikové, lebo ak sem niekto pozitívny prekĺzne, koronu si odnesieme všetci. Čo sa už aj stalo.

Rišo, ďakujeme za rozhovor a prajeme veľa úspechov v súkromnom i športovom živote.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Šesť otázok