Sledujte nás

Šesť otázok

Šesť otázok: Ivan Mikloš

Ekonóm. Politik. Športovec. Dovolíme si tvrdiť, že náš kamarát. V rubrike Šesť otázok povedáme Ivana Mikloša.

Šesť otázok: Ivan Mikloš

Ekonóm. Politik. Športovec. Dovolíme si tvrdiť, že náš kamarát. V rubrike Šesť otázok povedáme Ivana Mikloša.

Ktoré tri veci by si o svojom súčasnom živote prezradil (ne)strannému divákovi?

Som šťastný a hrdý dedko, mám dvoch krásnych malých vnukov, trojročného a štvormesačného. Môj terajší život vypĺňa najmä práca a šport. V posledných dvoch rokoch mi chýba cestovanie, aj keď v lete a na jeseň som si trochu zacestoval, ale len v rámci Európy.

Ako by si charakterizoval vzťah Ivan Mikloš a šport?

Môj vzťah k športu bol odmalička pozitívny. Ak by som to mal zobrať chronologicky tak medzi športy, ktoré robím od malička a dodnes, by som zaradil lyžovanie a bicykel (cestný aj horský). Športy, ktoré som robil, ale už nerobím, boli volejbal, basketbal a windsurfing. Niekoľko desaťročí už robím skialp a môj najnovší prírastok, ktorý ma veľmi chytil a začal som ho robiť pred pár rokmi, sa volá wakeboarding, ale predovšetkým kiteboarding. Skvelé, odporúčam.

Raz sme spolu lyžovali na Regetovke, čo si ty už ale určite nepamätáš. Ako / kto ťa učil lyžovať?

Lyžovať som sa v zásade učil sám, ale na lyže ma už od troch rokov postavili rodičia. Keď som mal 15 až 19 rokov, tak sme vo Vranove s kamarátmi robili obsluhu malého vleku (pripináčik), ktorý mal na starosti otcov kamarát, ale obsluhovali sme ho my a veľa sme tam lyžovali. V tom čase som chodil dosť lyžovať aj k starým rodičom do Regetovky. Moja mama bola z Regetovky a moji starí rodičia sú tam aj pochovaní. Vtedy tam ešte neboli žiadne vleky, Pid Običom sme si najskôr museli udupať sneh a potom sme šliapali hore a jazdili dole. Chodil som tam cez zimu často, najmä cez víkendy. Vlakom a autobusom trvala cesta z Vranova pol dňa tam a pol a potom pol dňa naspäť. Taký vášnivý lyžiar som vtedy bol. 🙂

Kde vidíš najväčšie taktické chyby v zápase kovid – Slovensko?

To je na dlhé písanie, zásadný problém nie sú taktické chyby, ale skôr tie strategické. Najhorší je celkový zmätočný manažment zo strany vlády ako takej, ale predovšetkým zo strany Igora Matoviča, jeho snaha riešiť to bambastickými opatreniami typu plošné testovanie alebo lotéria. V poslednom čase vidím najväčší problém v nedostatočnej odvahe zvýhodniť zaočkovaných a znevýhodniť tých, ktorí sa zaočkovať dať nechcú a ohrozujú tým nielen seba, ale aj iných. Už dávno sa malo zaviesť povinné očkovanie pre niektoré profesie (zdravotníci, učitelia, armáda, štátna správa, domovy sociálnych služieb), testy pre tých, ktorí sa nechcú (ale môžu dať zaočkovať) mali byť platené a vstup do všetkých verejných priestorov (okrem potravín, lekární a drogérií) mal byť len pre zaočkovaných, čerstvo testovaných, alebo po prekonaní kovidu.

Ktorého športovca najviac obdivuješ a prečo?

Asi Federera, nielen preto, že dokázal, čo dokázal (porovnateľne úspešní sú aj Djokovič a Nadal), ale aj preto, aký je a ako pekne hrá. 

Aký je tvoj obľúbený vtip?

Chromý kôň hovorí slepému koňovi: Spravme Veľkú Pardubickú. A slepý odpovie: Nevidím prekážku. 🙂

Ďakujeme za rozhovor, Ivan.

Ďakujem a pozdravujem do Bardejova a Regetovky.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Šesť otázok