Sledujte nás

Ostatné športy

Futsalové EURO 2022 s premiérovou účasťou Slovákov

Európskeho futsalového šampionátu sa po prvýkrát zúčastňujú aj najkrajší a najlepší junáci spod Tatier.

Futsalové EURO 2022 - slovenská výprava
Foto: Facebook / Futsalslovakia.sk

V stredu sa v holandskom Amsterdame začali futsalové majstrovstvá Európy. Hej, futsalové. Ňe futbalové, futsalové. Kto by náhodou netušil ani vizuálne, tak je to kolektívna loptová hra na báze futbalu, no hrajúca sa v hale. Teda pokiaľ nehrávate pralesnú ligu niekde na umelej tráve. A nie, nehrá sa to s tou chlpatou pi… loptou, ale s loptou lenivou, čítaj futsalovou. Toľko na úvod, slovo teraz predávame slovenskej reprezentácii.

Prvýkrát sa turnaja zúčastňujú aj najkrajší a najlepší junáci spod Tatier. Na jednej strane treba povedať, že chlapci sú tam najmä vďaka rozšíreniu predchádzajúceho formátu. Avšak na druhej strane, keď bojujete proti ropou napumpovanými Brazílčanmi doplnenými krajinami prípadne proti Česku, tak vám ten postup niekedy nie je súdený. Minulý rok však súdený bol a tak sa v krajine tulipánov, marihuany, červenej uličky a lysohlávok predstavia aj naši reprezentanti. 

Tréner Marián Berky sa bude spoliehať na ekipu pôsobiacu za riekou Moravou, kde chlapci kopú v tíme úradujúceho majstra z Plzne, v mužstve najdominantnejšieho celku miestneho futsalu z Chrudimi alebo v Slávii Praha. Títo chlapci sú doplnení hráčmi z najlepšieho slovenského klubu z Lučenca. No najväčšou hviezdou mužstva je jednoznačne Tomáš Drahovský pôsobiaci v španielskom Industrias Santa Coloma. Inak tento týpek vyhral minulú sezónu futsalového Pičičiho (či-či-či to je veľká vec či-či-či slovami pána PRE-ZI-DEN-TA). Takže vieme na kom bude stáť a padať výkon celého mužstva. Je to samozrejme kolektív. A Tomáš Drahovský.

V základnej skupine sa postupne stretneme s Ruskom, Poľskom a na záver s Chorvátskom. Z tejto skupiny by slavieni mali ejak… zaradovať sa. Či chalani uhrajú postup, to sa uvidí. Všetky ich zápasy budú odvysielané na estévéčke alebo na internetoch skorumpovanej UEFY. Kukajce dze chcece. Hlavne kukajce.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Viac v Ostatné športy