Sledujte nás

Futbal

El Clásico očami redakcie: Je už v lige rozhodnuté?

Večerné El Clásico môže rozhodnúť pravdepodobne už aj tak rozhodnutú španielsku ligu. Ako vidia derby naši redaktori?

Gól Karim Benzema, Real Madrid
Foto: SITA/AP Photo/Francisco Ubilla

Na reprezentačnej prestávke je najkrajšie to, že sa týždeň po jej začiatku aj skončí. Chvalabohu. Pre všeznalú Slovač je dobré aj to, že si bude môcť zase raz zavinšovať na Sokolov a že oni by to vyskladali lepšie jak Pišta a za také peneži zahraju toto isté co Twiinska. Dobrý den, fitajte.

Peťo

Ako samozvaný najväčší odborník v tejto problematike si dovolím vziať úvodné slovo a začal by som číslom 15. Taký je aktuálny bodový rozdiel medzi španielskymi gigantmi, to je veľká vec (pokračovanie už poznáte). Odborníci (takí, ktorí sú fakt odborníci) sa zhodujú, že liga je rozhodnutá. Asi aj bude. 

Real sa tvári, že je vo veľkej pohode, ktorá ale závisí od toho, či Benzema rozhodne zápas sám alebo aj s Modričom a Pangasiusom. A kto bude dnes sedieť na Bernabeu vo VIPke v ceplakoch. Jes jes, Big Benz. Že by šanca pre golfistu alebo obchod století Edena. Isto tam príde nejaké šialenstvo v podobe Joviča, Mariana alebo Isca. Velebnosti.

Po katastrofálnom úvode v lige, prepadnutí do Európskej ligy, zmene trénera, odchode Messiho a príchode Xaviho (hej viem, ale nechce sa mi to písať v chronologickom poradí) vyzerá byť Barcelona zase na správnej ceste. Nie je to úplne dominantná taka-tika ako za čias Joža Gvardijolu, ale zase je to postavené na hráčoch, ktorí vraj majú barcelonskú DNA (som počul, neznam). Predražené hviezdy sú preč, nabehla omladina a vyzerá to lepšie. Uvidíme večer.

Tipujem 1:1. Pangasius a Aubameyang.

Stew

Potom čo Messi odišiel z Katalánska predala moja babka snowboard a ja som prestal s La Ligou, chabý prehľad hovorí, že keď sa tam zázračne chytil mladý Obama, rozumej ObamaYoung, musí to byť zázračná krajina. Benzina dočapuje nádrž a kým mne barman tretí Urquel, spláchne Real Barcu predtým jag ja po sebe wecko…

Timo

Dnes je 20. marca, meniny má Víťazoslav, tak len dúfam, že nie je fanúšik Barcelony. Zdravím kolektív. 

El Clásico patrí mnoho rokov medzi najatraktívnejšie zápasy, no dovolím si tvrdiť, že v 21. storočí ešte nepodliezlo latku celkovej kvality tak nízko, ako onehdy dnes. Barca je 15 bodov za Realom a štverá sa na 4. mieste v tabuľke dúfajúc v budúcosezónne počúvanie ligomajstrovej hymny na Spotify Nou Camp. 

Real je dnes na inej úrovni, dokazujú to kurzy aj výkony. Kroos Casemiro Modrić je už pomaly silnejšia trojka jak Bee Gees alebo Charlieho Anjeli. Ale nie len o tom. Barca pôsobí v jari uvoľnenejšie a hlavne trošku odvážnejšie, ale je to zatiaľ len dočasné, lebo ešte nenašli správny recept na zostavu, nie to na svetovú úroveň hry.

Vyhrá Real Madrid a týmto som si nielenže prilepšil u Petera, ale pohoršil u pár kamarátov, čo majú radi Barcelonu. Sorry Radko. Tip 3:0.

Rado

Za mňa sa určite máme na čo tešiť. Nie sme síce zvyknutí na to, že Blaugranas sa nachádzajú na štvrtom mieste, no práve preto potrebujú zabrať. Predsa len, je to El Clasico, ktoré (takmer) nikdy diváka nesklamalo a je jedno, na ktorom mieste tabuľky sa kluby nachádzajú.

Chlapci z hlavného mesta majú celkom suverénne našliapnuté za titulom a po sérii štyroch zápasov bez porážky, nezabúdajúc na famózny obrat proti PSG, dajú dnes do toho všetko. Barcelona však v súčasnosti predvádza parádny futbal (výsledkovo a dajme tomu, že aj herne), no aj tak sa jej ujde možno len titul šampióna Európskej ligy. Napriek tomu verím, že po troch rokoch čakania Katalánci prelomia svoju nevíťaznú smolu proti Bielemu baletu a zvíťazia.

Bude to El Clasico iné, ale dovolím si vysloviť odvážny tip – 1:2.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal