Sledujte nás

Futbal

Spoza piva špeciál: Nikto nie je viac ako klub, kauza Mbappé 

Dneškom padli základy futbalovej morálky, súčinnosti krásnej hry a sily peňazí v nej a zdravý rozum.

Kylian Mbappé
Foto: SITA/AP Photo/Michel Spingler

Futbaloví nadšenci z Dolných Orešian zvykli hovorievať, že najdôležitejšie vo futbale je logo na hrudi, nie meno na chrbte. Ak sa ideme riadiť týmto mottom, tak dnešným dňom sa rozpadli všetky hodnoty a princípy, ktoré futbal ako hra všetkých hier zastával. 

Timo

Vôbec si nejdem vybíjať zlosť na čiastke koruniek, ktoré Kylian Mbappé v nasledujúcich rokoch zarobí. Lebo to je jednoduchá rovnica – čím viac máš, tým viac dáš. Počínajúc odmenou vo forme kielbasky s piukom až po 300 mega podpisový bonus. Madness.

Francúzsky veliteľ svetovej futbalovej hitparády, Kylian Mbappé, bol za ostatné dva roky viackrát spájaný s Realom Madrid, jak Fico s kradnutím štátnych peňazí. Videli ho tam všetci vrátane mňa. Sorry Pietro, not today. 

V posledných dňoch sa ale začali šíriť fámy, že Paríž Saint-Germain ide vabank rovnako jak dnes Pelle v Natelo u Kovačiča. Ale len jednému to vyšlo. Majster spod Eifflovej veže stavia na to, že príjem a možnosť výdavkov sú takžka nekonečné sumy. Musí teda spraviť o čosi viac, lebo nebudeme si klamať, ani Real neplatí práve najhoršie. 

Podľa mediálne vierohodnejších zdrojov až 300 miliónov za podpis zmluvy. Kúruje? Ja som bol naposledy spojený s podpisom a peniazmi, keď teta notárka overovala maturitné vysvečko. Ale hej no, platil som ja, to je už druhá strana mince. K tej 3stovke samozrejme plat, ktorý oddelí Mbappého od všetkých vrátane prezidentky, ktorá mesačne dostáva tekutý covid so saharským pieskom od Billa Gejca. 100 miliónov eur ročne po zdanení. To nie že si neviem predstaviť zarábať, neviem si to ani predstaviť at all. 

Rozoberiem na drobné, just for you. 8,33 milióna mesačne. 2,08 milióna týždenne. 297,6 tisíc denne. 12,4 tisíc za hodinu. Light matematika pre každého školáka. Ak má Embapé 12,4 tisíc eur za hodinu roboty, koľko má Timo, ak po odčítaní jeho zárobku dostaneme 12,4 tisíc eur za hodinu roboty? Čakám na výsledok v komentároch guys. 

A nielen to. Kylian môže rozhodovať o novom trénerovi, športovom riaditeľovi a riadiť prestupy vrátane predajov. Ladies and gentlemen, I give you, Playing CEO Coach Sport Director, Kylian. 

Skončili sme jasná správa. Dneškom, asi včerajškom, padli základy futbalovej morálky, súčinnosti krásnej hry a sily peňazí v nej a zdravý rozum. Ako sa má cítiť nový tréner? Jak učiteľ telesnej na základke, že dajce sebe rozcvičku a potym vam on (ten jediný z triedy, čo robí nejaký šport) povie čo ďalej. Tha pamätaj. 

Ako sa majú cítiť hráči ako napríklad Marquinhos, Kimpembe či smutko Neymar s Messim? Povedzte vy, bo za mňa, ako by Pietro povedal, bludarina prvého stupňa. 

Peťo

Dva či tri dni dozadu napísal kolega RZ do spoločnej správy hentú onú šialenú ponuku a ja som si povedal, že aj na tak pridziganych šmecarov jak sú v peesže, je to veľa. Tak reku som na to odpísal, že ten bludar (vtedy som ho ešte pomenoval Mbappe) aj tak podpíše Real.

Idem si tak včera na futbalový majstrštik do brnianskych Medlánok, na dačickú dvanacku, grilovanú klobásku a kamaráta Tomika v 1.B triede a pri skrolovaní sociálnej siete vidím Fabrizia Romana a jeho povestné HERE WE GO. Jak to čítam, tak mám chuť chodiť telefón pod akurát okoloidúci autobus číslo 64. Že tréner, hráč, športový riaditeľ, hospodár, vedúci, vyčapník, šicko v jednom.

Reku za také peňeži sa mu nedá čudovať, že sa vykakal na jeho vraj detský sen. Ja by som sa tiež vykakal na všetku robotu sveta a kopal okresnú ligu v Paríži za také peňeži. Akurát, že zasran bude už naveky v očiach fanúšikov (okrem parížskych, teda ak nejakých majú) za vychcaného hajzlíka, ktorý dva roky využíval Real k tomu, aby dosiahol nakoniec to, čo dostal. Či je to pravda alebo nie, je v tejto chvíli jedno a aj tak sa to nedozvieme. Názor fanúšikov to aj tak nezmení. Tých madridských už vôbec. 

Vraví sa, že ponuka z Bernabeu chodí raz za život. Iba Zidanovi prišla dvakrát. Mbappé bol druhým takým hráčom, prípadne tretím po Ronaldovi. Rozdiel medzi nimi a týmto bludarom je ten, že chlapci išli hrať futbal. Kylian ale zarobí. 

Otváram pivo, poslednýkrát si odpľujem ohľadom prestupovej ságy Mbappeho a prajem Parížu všetko dobré. Jedno je isté, ich finančné fair play je rovnaká fraška ako Kmotríkové vedenia Slovana a tak dúfam, že tá petrošekelská pozliepana banda bez futbalového srdiečka nikdy nevyhrá Ligu majstrov. Dovidenia. Dopočutia.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Futbal