Sledujte nás

Ženský kútik

Tajomstvo krásy božskej Marilyn

Na tom, že bola krásna a mala dokonalú postavu, sa zrejme zhodneme. Ale ako to dokázala?

Plagát Marilyn Monroe
Foto: Pexels

Na tom, že bola krásna a mala dokonalú postavu, sa zrejme zhodneme. Ale ako to dokázala?

Pred pár dňami som vám porozprávala niečo o jednej z najväčších ikon 20. storočia, Marilyn Monroe. Myslím, že nejedna dáma si povzdychla, aké by bolo super mať takú postavu (a buďme úprimní, gentlemani, vy ste istotne podvedome slintali pri predstave, že by ste niečo také úžasné mali doma!). Ako to teda robila?

Trochu som pátrala a našla som štyri veci, pre ktoré mala Marilyn takúto úžasnú figúru.

Strava

Marilyn Monroe bola údajne vysoko inteligentná. Tak veľmi, že si uvedomovala dôležitosť vyváženej a zdravej stravy. Dbala na vysoký prísun bielkovín. Ráno často začínala dvomi vajciami vyšľahanými v mlieku a večera nesmela byť bez mäsa. V jej jedálničku nechýbalo množstvo zeleniny – milovala najmä čerstvú mrkvu.

Zdá sa, že bola zástankyňou zásady, že je lepšie niekoľkokrát denne zobnúť niečo malé ako dopriať si dve-tri veľké jedlá. Pri jej rozbehanom životnom štýle to bolo aj oveľa praktickejšie – len málokedy mala počas dňa dosť času na dlhú obedňajšiu pauzu.

Na druhej strane, práve vďaka dostatku bielkovín a zeleniny si Marilyn pravidelne dopriala aj niečo sladké. Takmer denne jedávala dezerty. Možno to znie prekvapujúco. Pravdou však je, že občasné „mlsnutie“ je základom všetkých diét – kto si nedopraje, ten to vzdá.

Cvičenie

Krivky nie sú zadarmo. Marilyn mala vo svojom dome sadu činiek, a veru neboli len na okrasu. Ráno, kým sa nachystala do práce (spravidla na nakrúcanie ďalšej romantickej komédie), odkrútila si krátky, 10-15 minútový tréning. Jej obľúbeným cvikom bol benčpres (žeby to bolo tajomstvo jej hrudníka…?).

Do svojej zostavy zaradila aj jógu. Tú si zvolila údajne kvôli nohám. Dáva to zmysel – väčšina cvikov je v podstate strečing a ak chcete mať štíhle nohy, nesmiete mať na nich stuhnuté svalstvo. Marilyn cvičila takmer denne. Nedele vynechávala, to mala lenivý deň. Alebo, ako by sme povedali dnes, regenerovala.

Spánok

Zdá sa nepodstatný, no pre správne fungovanie ľudského tela je absolútne zásadný. Keby to záležalo len na nej, Marilyn by spala 10 hodín každý deň. Pravda, boli dni, kedy kvôli povinnostiam spala len 5, no vždy trvala na tom, aby spala čo najviac. V podstate mala vychytané všetky zásady zdravého života (vedela aj to, že priveľa slniečka spôsobuje predčasné starnutie pokožky, ale to už s

postavou ako takou veľmi nesúvisí).

Rutina

Marilyn mala oproti mnohým terajším hereckým hviezdam obrovskú výhodu: nikdy nemusela kvôli filmovej úlohe výrazne chudnúť ani priberať. Vždy hrala zvodnú blondínku. Svoj zaužívaný cvičebný a stravovací režim dodržiava celé roky bez zmeny.

Takisto, na rozdiel od mnohých žien nemusela čeliť „kaziču postavy“ v podobe tehotenstva. A to napriek tomu, že po dieťatku túžila a niekoľko krát skutočne otehotnela. Bohužiaľ, nikdy sa jej nepodarilo dieťa donosiť, prešla si sériou samovoľných potratov vo včasnom štádiu.

Na záver ešte jedna poznámka, piaty dôvod, pre ktorý sa za Normou Jeane všetci otáčali. Dôvod maximálne neférový, ale do očí bijúci: genetika. Hej, viem, znie to ako blbá výhovorka, ale je to tak. Šanca, že budete dodržiavať Marilynin program a budete mať rovnakú postavu ako mala ona, je relatívne dosť malá. Poznám veľa štíhlych žien, no ani jednu, čo by mala taký výrazný osí pás pri súčasnom oblom zadočku a plných prsiach. Totiž, existuje veľa typov ženských postáv. Kedysi sa omieľalo len čosi o hruškách a jablkách, lenže dnes je jasné, že ich je oveľa viac. Marilyn Monroe bola extrémny prípad postavy v tvare presýpacích hodín. Tento typ, čo už od kilometra srší estrogénom, je asi najvzácnejší zo všetkých.

No v každom prípade – hoci možno nemáte genetické predpoklady byť ďalšou Marilyn, vrhnúť sa na zdravú stravu a pravidelné cvičenie s dostatkom spánku… to predsa vôbec neznie zle!

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Ženský kútik