Sledujte nás

Futbal

Jedno je jasné, Dortmund si titul prehral sám

Čo spravil Dortmund nesprávne? Som malý odborník, aby som mudroval, no jedno viem určite – titul si prehral sám.

Pochod fanúšikov Borussia Dortmund
Foto: Twitter / Borussia Dortmund

Dortmund má fantastickú divácku podporu, produkuje jeden talent za druhým, ako jediný dokáže Bayernu dlhodobo konkurovať, vďaka dobrej nákupno predajnej politike hráčov sa (za finančnej pomoci Bayernu vo forme 2-miliónovej pôžičky v roku 2005) dokázali vyhrabať z dlhov (kedy hrozil bankrot) a má v kádri Marca Reusa.

V druhej polovici sezóny 2022/2023 bol BVB, po spomalení Unionu Berlín, jediný, kto mohol Bayernu skomplikovať už aj tak katastrofálnu sezónu (katastrofálnu nielen výsledkovo). Bundesliga si veľmi želala zmenu. Nemci chceli nový impulz, senzáciu, vtipné karikatúry smutného Thomasa Müllera na titulkách denníkov. Nedá sa povedať, že by Dortmund šľapal ako švajčiarske hodinky, no pri trápení Bayernu to aj tak stačilo na prvé miesto až päťkrát vrátane toho po 33. kole, keď Bayern nezvládol posledný domáci zápas (prehra s Lipskom 1:3).

Byť päťkrát na prvom mieste znamená, že mám päť príležitostí udržať sa hore a robiť všetko preto, aby som titul vyhral. Ak nie v predstihu, tak určite v poslednom kole. Žiaľ, BVB úlohu superfavorita v poslednom zápase sezóny proti Mainzu nezvládol a pohár pustil z rúk. Bayern sa dostal späť na prvé miesto pred BVB aj piatykrát v jednom ročníku. Avšak po tomto kole už Watzke a jeho chlapci ďalšiu šancu nedostanú, lebo Bayern Mníchov oslavuje 33. titul majstra Nemecka.

Čo urobil Dortmund nesprávne? Chýbala mu energia a sila? Chýbali mu skúsenosti? Širší káder? Som malý odborník, aby som mudroval, čo mali spraviť inač a lepšie. No jedno viem určite, titul si prehrali sami. Bayern sa v marci akoby rozhodol, že majstrom Nemecka byť nechce. Začal prehrávať, hral v kŕči, nepôsobil odstrašujúco. Vlastne, celé to nakoniec vyzeralo, akoby titul v Nemecku nechcel nikto…

Fanúšikom a hráčom BVB želám veľa síl na predýchanie toho, čo priniesol záver tejto sezóny. Bayernu želám, aby prepustenie Kahna a Salihamidžiča v deň osláv 33. titulu bola posledná vec vedúca k stabilizácii naštrbeného klubového zázemia a prinavráteniu „starého dobrého FCB“ z čias Höneßa a Rummenigeho.

Autor: Martin Michalčin

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Futbal