Sledujte nás

Anglicko

Premier League – The Corona Style

V Nemecku naznačili, ako by sa futbal počas karantény dal zvládnuť, no ako by to mohlo vyzerať na Ostrovoch?

Premier League - The Corona Style

Dajte Cézarovi čo je Cézarovo, Trumpovi rúško a všetkým v hostinci po tri poldeci Plantation. Na môj účet a od samého nadšenia. Dámy a páni, karanténa klape, kovid kape, Krajčí kraľuje a my? Kopeme vraj čoskoro znova Premier League – The Corona Style. Vitajte!

Keby to ale bolo všetko také jednoduché. Liga líg je z celoglóbusových dôvodov suspendovaná od 13. marca a jej návrat do reálu má aj za Lamanč ešte stále viac háčikov ako môj bráško na Liptovskej Mare. Len v Brightone na začiatku mája evidovali tretieho pozitívneho na C19 a celé vedenie juhoostrovanov je v otázke návratu do futbalového virvaru v diplomatickej reči že viac než veľmi obozretné. „Social distancing“? Frajerku musíš /?/ pusinkovať pomaly cez rúško, ale pri rohoch sa len v šestnástke bude razom tlačiť – v novodobom futbale rozumej objímať a slušne obťažovať – 18 až 19 mužov naraz, a hneď párkrát za zápas. Tu si odpľuj, tu obtri pot, aj na Kovida že celkom slušná erotika, eh? Taký Troy Deeney z Watfordu sa jasne vyjadril, že z obavy o rodinu v júni nenastúpi. Keď je futbalový zápas nebezpečný pre divákov, ktorí si mimochodom a aspoň do januára 2021 naživo nepípnu, prečo by mali v rámci projektu Project Restart už o mesiac vybehnúť na pľac hráči? Žeby preto, že borci z prvej futbalovej letky zeme Wilka Dobyvateľa zaplatia z daní ročne 4 miliardy libier do štátnej kasy? Asi. 

Tréningy sú aj v anglickom kráľovstve individuálne, aj keď ťažko veriť, že disciplinovanejšie než mali naposledy pekaríkovci. Od nového týždňa by nové, no ešte stále prísne smernice mali dovoliť 75-minútové tímové tréningy. Nepanikárim, aká ale môže byť u niektorých futbalistov koncentrácia na vlastnú prácu v krajine, ktorá hlási doteraz okolo 34 tisíc obetí? 

A zápasy na ihriskách, čo i neutrálnych? Celkom som zvedavý, ako vláda skrz silové zložky zvládne nával fanúšikov pred vybranými štadiónmi. V prvom kroku najskôr na celý deň zavrie všetky okolité puby. Au.

Riskujeme vraj len vtedy, ak nevieme, čo robíme. A my nevieme veľa. Najlepšie riešenie na každý problém je ale vždy to správne a tak si dajme jedno orosené, pár ružencov a potom už si len podržme prsty.

Šťastný a zdravý výkop, priatelia!

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Anglicko