Sledujte nás

Analýzy

PREMIER LEAGUE 2013/2014 … 9.kolo

premier leagueRiadiť ligový klub je ako milovať sa s morskou pannou – vždy sa musíte zamerať na vrchnú polovicu. Aj o tom by vám taký Ian Holloway dozaista že povyprával…

 

CRYSTAL PALACE – ARSENAL

V Selhurst Parku krížia meče predposledný s prvým, domáce „kryštály z Paláca“ v tejto sezóne Premier League vôbec prvýkrát bez pred pár dňami rezignuvšieho manažéra Iana Hollowaya.  Päť posledných ligových prehier domácich Eagles v rade, sedem z ôsmich duelov celkovo, i diery v obrane často väčšie ako tie v bruchu Titaniku – Palace inkasoval v každom z jeho doterajších stretnutí minimálne raz – by skosili že veru krk aj väčším borcom ako je 50-nik z Kingswoodu. Crystal Palace dnes bez výrazných zranení.

Delostrelci snúbia pragmatiku s totálnou modernou, v lige strelili doteraz 3-krát viac gólov ako Crystal Palace, a vo svete dnešného futbalu asi ozaj ťažko fandiť od srdca niekomu viac, ako práve novoromantikovi Arsenovi Wengerovi. Pri druhom góle Arsenalu v predošlom kole proti Norwichu plesala celá futbalová planéta /Arsenal – Norwich 4:1/, priam neskutočných 6 dotykov z jednej v absolútne najstráženejšom priestore na ihrisku už videla dokonca i moja mamka. Dnes Gunners aj s Flaminim a Wilsherom.

Arsenal síce doma na Emirates pustil v súboji proti Dortmundu perie v Lige majstrov /1:2/, nebol ale dozaista na ihrisku tým známym druhým najlepším.

Z ôsmich vzájomných ligových zápolení dnešných sokov hovorí pre Palace jediné trojbodové /2 remízy, 5 prehier/, doma porazili Eagles londýnčanov z Emirates iba jediný raz. Hľadajte v kronike rok 1979.

Dávať šance domácim ponúka kurz 10.5, zjavne nižší ako ten čo má p.Flašíková v /nedajbože/ kandidátke na prezidenta, my ostatní velíme jasne „nabiť trieštivým“. Pri 1.39.

Skúsime výhru hostí, Arsenal zvíťazí 1:3, góly Ozil, Wilshere, Giroud

MAN UNITED – STOKE

V svojej takmer plnej sile a na domácom drne Old Trafford v minulom kole United znova raz nevyhral, sklamal, ranil, dokonca bol na ihrisku oným lúzrom aj v držaní lopty /46%-54%/, či v počte striel na bránu súpera /United – Southampton 1:1/. Hej veru, jak pravil minulý blog, všetko toť munícia do praku posledného ostrovného skeptika. Na Moyesa sa dnes už neusmeje ani manželka, a byť v jeho koži chce v posledných dňoch ozaj kvalitnú mixtúru Rohypnol i Lexaurinu zároveň. Nádej ale zomiera vždy predposledná, a koho už môžete futbalovo nenávidieť viac ako Stoke boys?

Poznám 23 ľahších úloh, ako je zlámať tvrdošijné krky Potters, dnes ale dáme pri 1.35 znova na United…David??

3:1, Rooney 2, RVP

SOUTHAMPTON – FULHAM

Tréner Southamptonu /6.miesto tabuľky, len 4 body za vedúcim Arsenalom/ Mauricio Pochettino je majstrovsky brúsený diamant, jeho Svätci sú podľa tých najšpecifickejších štatistík údajne druhým najlepšie brániacim klubom v celej futbalovej Európe /kto je tým prvým ostáva kvízovou otázkou, odpoveď na ktorú nájdete na konci blogu/. Remíza 1:1 v predošlom kole proti Devils na Old Trafford to len viac ako potvrdzuje. V ôsmich odohraných kolách top flight odišli Saints bez bodu iba raz,  dnes by si na domácej tráve sv.Márie mali jednoznačne pripísať minimálne jeden ďalší.

Chlapci zo stánku Craven Cottage okupujú 14.miesto tabuľky a sú momentálne 5 bodov za Southamptonom. Mozog západolondýnčanov vidí nejeden z nás stále kdesi vo futbalosfére o čo pomalšieho, o to nebezpečnejšieho Berbatova, dopĺňaného ale novou krvou, stačí pripomenúť kométu minulého kola Pajtima Kasamiho. Že to byla rána, kámo!

Skúsim, čo cítim, a cítim, že skúsim … remízu pri kurze 4. Oba tímy dajú gól.

A pokiaľ ste ešte nikdy neriadili futbalový klub, a nemali ani tú česť s morskou pannou, nezúfajte. Uvidíte v 50-ke. A že Roma. AS Roma:)…

Dočítania, amigos …

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Analýzy