Sledujte nás

Analýzy

PEC ZWOLLE vs AJAX AMSTERDAM

article-2424587-1BE6E8E0000005DC-739_634x422Dnes na Veľkonočnú nedeľu sa v Rotterdame na štadióne De Kuip odohrá finále Holandského pohára. Stretne sa v ňom gigant krajiny tulipánov Ajax Amsterdam proti trpaslíkovi PEC Zwolle.

Začnime teda už dlhodobo najlepším klubom v Holandsku, Ajaxom . Ten naposledy získal KNVB Beker v sezóne 2009/2010, keď vo finále porazil Feyenoord Rotterdam celkovo 6:1 (hralo sa na 2 zápasy). Na ceste za pohárovým titulom vyradil Ajax napríklad kluby z nižších líg, vo štvrťfinále potom najväčšieho rivala Feyenoord v pomere 3:1 a v semifinále si poradil s Alkmaarom 1:0. Celkovo dnes môže Ajax získať už svoj 19-ty pohár do zbierky. Mužstvo trénuje bývalý vynikajúci hráč Frank de Boer a v domácej súťaži je už pár kôl do konca prakticky majstrom. Momentálne má mužstvo dobrú formu , v lige naposledy doma porazilo Ado Den Haag v pomere 3:2 . Mančaft strelecky ťahajú najmä Kolbeinn Sigþórsson a Davy Klaassen, ktorý v lige presne namierili 10-krát .

PEC Zwolle. Pre futbalového laika pomerne neznáme mužstvo, ktoré si v najvyššej Holandskej Lige krúti svoju trinástu sezónu a najvyššie to dotiahli na 8. priečku. Blauwvingers, ako sa klub prezýva, nemal na ceste do svojho (iba tretieho) pohárového finále za súpera žiadne veľké mužstvo. Za zmienku stojí jedine semifinále a postup cez Nijmegen /2:1/. V lige sa momentálne nachádza nikým nerušený v strede tabuľky na 9. mieste . Ich najlepším strelcom je Roberto Fernandez, ktorý nastrieľal 10 gólov, ale v Zwolle je iba na hosťovaní z tímu Feyenoord.

Na záver môžeme dodať, že jasným favoritom pri kurze 1.36 sú borci Ajaxu a čokoľvek iné ako ich výhra by bolo obrovským prekvapením.

——

Rozhodca : Bas Nijhuis

Čas: 18:00 

Tip BROsport.sk: 2

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Analýzy