Sledujte nás

Analýzy

WORLD CUP 2014, 5.júl

courtoisKrása súčasného futbalu na najvyššej úrovni občas zdanlivo zaniká preto, lebo obaja súperi na drne vo všeobecnosti smerujú k dokonalosti. Opačným smerom.

ARGENTÍNA – BELGICKO

Čo predvádza na Mundiale Messi s loptou je občas nad pochop i jeho najortodoxnejších hejtrov, herný prejav Argentíny však celkovo pripomína dedkove srdiečko s bajpasom – tlčie, no na toalete to s pretlakom neradno prehnať. Anjel Mária je zázračník, Aguero zas nutnosť, ktorá nateraz ukázala pramálo. A práve preto.

Futbal, ktorý kopali Belgičania naposledy proti Američanom by bol Requiemom pre akéhokoľvek súpera, ak sa ho dnes hazardovcom na Estadio Nacional de Brasilia podarí zahrať ešte raz, „Requiem aeternam dona eis, Domine – udeľ im pane večný pokoj“ a RIP, Argentína. B-dur ako Belgicko.

Remíza je najlogickejším tipom. A dobré bude pamätať, že v bráne de Rode Duivels stojí Thibaut Nicolas Marc Courtois, belgická verzia Jána Laca v tej slovenskej hokejovej.

HOLANDSKO – KOSTARIKA

Oranjes sa naposledy vo Fortaleze doslova vykopali z hrobu, keď už bolo doň Mexiku treba prihodiť len za poslednú lopatu. Ešte v 87.minúte sa hýbal kurz na výhru Holandska okolo stovky, odvážnym stačilo euríčko na Klaas-Jan Huntelaara aby mali na do konca roka Latte v Tescu. Borec nedal v Bundeslige tri posledné penalty, zato ako striedajúce van Gaalovo eso /76.minúta/ sa presne sedemkrát stretol s loptou, aby stihol prihrať na vyrovnávajúci gól a premeniť víťaznú penaltu. Hejveru, tak kedysi vzniklo spojenie Super Sub. V Arena Fonte Nova v Salvadore dnes Európania papierový favorit, ak ožije van Persie, potom i skutočný.

Ešte zopakujem, že kurz na Kostariku ako majstra sveta pred začiatkom Mundialu bol tisíc. Všetky ostatné slová navyše by boli navnivoč. A pozor na Ruiza.

Dočítania, amigos.

huntelaar

 

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Analýzy