Sledujte nás

Analýzy

Finále Wimbledonu 2014

DjokovicKto pred turnajom na anglickej trávičke odpisoval švajčiarsku tenisovú legendu, môže byť zatiaľ červený hanbou. Roger Federer sa prebojoval až do wimbledonského finále a tým zmietol zo stola akékoľvek rozpravy o jeho forme. 

Na ceste za jeho ôsmym titulom ho čaká už len jedna, no najsilnejšia prekážka. Tou je najvyššie nasadený hráč Novak Djokovič. Ich vzájomné zápasy ukazujú vyrovnanosť oboch súperov, od roku 2013 sa proti sebe postavili 5-krát, z toho tri razy vyhral Srb. V celkovom súčte ale vedie fenomén trávnatého grandslamu Federer 18-16.

Doterajšie pôsobenie hráča s krížom na hrudi na anglickom turnaji v roku 2014 je viac než úctyhodné. Roger stratil zatiaľ iba jediný set, a to proti jeho krajanovi Wawrinkovi. Novak sa pri wimbledonských bojoch výraznejšie zapotil iba v súboji s Chorvátom Cilicom, keď musel otáčať nepriaznivé skóre 1:2.

Je ale nutné uznať, že Djoko ukázal taktiež svoju psychickú silu v štvrtom sete semifinálového zápasu proti Dimitrovovi, keď dokázal odvrátiť 3 setbally a nakoniec aj vyhrať zápas.

Ak sa 32-ročnému Švajčiarovi podarí zvíťaziť a získať titul, jeho meno sa opäť zapíše do svetových kroník. Bude totiž jediným tenistom s ôsmimi titulmi z Wimbledonu.

Vybrať si v tomto súboji favorita určite nie je ľahká úloha, no bookmarkeri favorizujú srbského tenistu. Nám už len ostáva veriť v kvalitný tenis a v ,,dobrou podívanou“. Dnes, 15:00, priatelia.

federer

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Analýzy