Sledujte nás

Analýzy

BRAZÍLIA – NEMECKO, WORLD CUP 2014, 8.júl, semifinále

MullerMal to byť šampionát, kde nebude fungovať takmer nič, nebude stíhať infraštruktúra, nebudú dokončené letiská, štadióny ani hotely, šampionát, kde budú fanúšikovia z celého sveta obratí zlodejíkmi o mobily, laptopy i peňaženky. Dnes je zrejmé, že i keď je Brazília v svojej podstate extrémne chudobná zem, zvládla svoju rolu hostiteľa minimálne skvele.

Nuž, nemusíte byť zrovna do Neymara, ak sa však práve nevyžívate v hre krstnémenoneviem Freda, iste uznáte, že Junior bude dnes na Estadio Mineirao v Belo Horizonte chýbať úplne všetkým, čo prahnú po dobrej futbalovej šouke. Hra domácich je plná pragmatizmu, nečakanej kopy faulov /31 proti Kolumbii/ a čo je hlavné, umenia neprehrať. Brazza nezvládla jediné semifinále v svojej futbalovej histórii – bolo to jej vôbec prvé, písal sa rok 1938 a jej premožiteľom bolo Taliansko. Jedno je ale isté. Dnes počas zápasu s top favoritmi majstrovstiev sveta nenájdete na ulici človiečika ani v poslednej favele.

Hej, ak môže niekto zlomiť domácu, tak trocha tupú nadutosť, tak sú to práve lowovci. Šestnásť medzištátnych duelov bez prehry /11 víťazstiev/ nemá medzi mužstvami na Mundiale 2014 obdobu, presne tak ako tri zápasy tu na majstrovstvách bez inkasovaného gólu. Árijská precíznosť, nadupaný detail, futbal magnetka. Dnes môžu jednoducho poraziť Nemcov iba Nemci. A rozhodca.

Vklad na postup Nacional Elf je hrdou povinnosťou ako kedysi váš hlas za vstup do EÚ. Osobne teda idem aspoň za pade.

A dočítania, amigos. 

brazil-vs-germany

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Analýzy