Sledujte nás

F1

Ďalšia nevyužitá šanca Nica Rosberga

Nico Rosberg nebol pri posledných európskych pretekoch celkom vo svojej koži. Ťažko povedať, či naňho zle zapôsobili reakcie novinárov po pretekoch v Spa, alebo to, že ho nepodržal vlastný tím a všetky problémy prepieral na verejnosti.

Každopádne kvalifikáciu so svojim tímovým kolegom jasne prehral o štvrť sekundy a nedokázal ani využiť jeho technické problémy na štarte, keď sa prepadol až na štvrté miesto. Naopak, ako sám priznal, svojimi dvoma chybami, keď nedobrzdil do prvej šikany na konci cieľovej rovinky (niečo podobné predviedol aj v zákrute Mirabeau v monackej kvalifikácii), sa sám pripravil o víťazstvo. Nestalo sa to pritom prvýkrát, keď nedokázal naplno využiť Hamiltonove zaváhania, alebo problémy. Jeho odstup od druhého v priebežnom poradí mohol byť ďaleko väčší. Stačí sa pozrieť späť na poslednú trojicu pretekov: vo všetkých bol v úvodnej fáze na prvom mieste. V Maďarsku nakoniec po taktickom zlyhaní skončil až za svojim najväčším súperom, napriek tomu, že na štarte ich oddeľovalo celé jazdecké pole. V Belgicku si pri dobrzďovaní zničil prednú pneumatiku a musel zmeniť stratégiu z dvoch zastávok na tri, čo ho stálo víťazstvo a sedem bodov k dobru. A ako to dopadlo v Taliansku všetci vieme. V konečnom zúčtovaní by ho tieto straty mohli veľmi mrzieť.

Čo dodať k zbytku sveta? Za zmienku stojí tretie a štvrté miesto Williamsov aj napriek prepadu Valtteriho Bottasa o sedem pozícií na štarte. Tím Sira Franka sa tak dosť výrazne odpútal na tretej priečke Pohára konštruktérov od Ferrari. Talianom sa pri ich tohtoročnej mizérii bude táto strata už len veľmi ťažko doťahovať. V hre je totiž ešte aj Red Bull, ktorého monopostom by nasledujúce okruhy mali vyhovovať viac, ako talianska Monza.

Lewis Hamilton slávil v Monze veľké víťazstvo. Na tie vyhráva nad svojim tímovým kolegom v pomere 6:4. Na body je však stále za ním. Stratu na prvé miesto v priebežnom poradí síce stiahol, ale spokojne spávať zatiaľ nemôže. Ak by aj vyhral nasledujúce štyri veľké ceny (aj keď štyri krát v rade vyhral už na začiatku sezóny, štatisticky je to nepravdepodobné) a Rosberg by skončil až za ním (pri piatich tohtoročných Angličanových víťazstvách ho sprevádzal na stupne víťazov), do poslednej rozhodujúcej Veľkej ceny v Abú Zabí nastúpi ako líder s jednobodovým náskokom práve Nemec. Čo viac by si mohol principál F1 Bernie Ecclestone priať…?

Autor: Braňo Texo

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v F1