Sledujte nás

F1

Hamilton je na koni

Lewis Hamilton sa zdal byť na začiatku sezóny v pohode. Po výpadku v prvých pretekoch prišla šnúra štyroch víťazstiev v rade, vďaka ktorým sa konečne dostal na prvé miesto priebežného poradia. Potom však prišlo Monako, kde mu v kvalifikácii Nico Rosberg pokazil rýchle kolo, Nemec vyhral a Hamiltonovi trvalo ďalších 120 dní, kým sa opäť dostal do čela priebežného poradia.

Smola si v Singapure tentoraz sadla na Nica Rosberga. Banálny problém s rozpojeným káblikom v stĺpiku riadenia spôsobil prerušenie ovládania systémov rekuperácie energie a Rosberg po štarte z boxov nemal dostatok výkonu ani na to, aby mohol bojovať s jazdcami s konca štartového poľa. Bolo to jeho druhé vypadnutie v sezóne spôsobené technickou poruchou. Sťažovať sa však príliš nemôže, rovnaký osud tiež dvakrát postihol aj jeho tímového kolegu. Hamilton má na konte ešte o jednu nulu viac – po neslávnom incidente oboch jazdcov v Spa. Na víťazstvá je to momentálne 7:4 v prospech Angličana. Presne naopak je to v pódiových umiestneniach, kde má Nemec na konte sedem druhých miest a Hamilton len dve druhé a dve tretie. Aj vďaka tomu dokáže zatiaľ Rosberg držať krok, ale zdá sa, že po letnej prestávke je Hamilton rozbehnutý a Nico sa javí tým, kto momentálne potrebuje nájsť psychickú pohodu.

Môžeme povedať, že medzi jazdcami sa podľa doterajšieho priebehu bude o titul bojovať až do poslednej veľkej ceny. Zato v pohári konštruktérov je situácia oveľa jasnejšia. Korunovácia Mercedesu sa odkladá len vďaka dvojnásobnému počtu bodov v posledných pretekoch na neskôr. Najviac bodov si zo Singapuru odváža Red Bull a pred tretím Williamsom má pohodlný 118 bodový náskok o ktorý by za normálnych okolností už nemal prísť. Do konca tak bude treba rozriešiť tajničku, ktorý z dvojice Williams a Ferrari skončí na treťom mieste a či sa McLarenu podarí zdolať Force India v súboji o piatu priečku. Nedostatok skúsenosti nováčika Kevina Magnussena  by mohol byť tým rozhodujúcim faktorom, ktorý spôsobí, že McLaren pod vedením Rona Dennisa skončí ešte horšie, ako v minulej sezóne.

Daniel Ricciardo, ktorý ako jediný v tejto sezóne dokázal poraziť Mercedesy, už asi ostane najlepším zo zbytku sveta. Za ním je ale dosť veľká tlačenica v boji o štvrtú priečku. O tú bojujú hneď traja jazdci, medzi ktorými je len jedenásťbodový rozdiel. Ako bude ich súboj pokračovať, uvidíme už o dva týždne v japonskej Suzuke.

 Autor: Braňo Texo

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v F1