Sledujte nás

Ostatné športy

Na bajku onkodeťom 2020

Cyklistický projekt s názvom Na bajku onkodeťom sa stal júnovou tradíciou už od roku 2010. A myšlienka, ktorá za ním stojí, je naozaj jedinečná.

Na bajku onkodeťom 2020

V dňoch 16.6 – 20.6.2020 sme mohli na cestách východného Slovenska stretávať cyklistický pelotón. Ide o charitatívnu cyklotour s názvom Na bajku onkodeťom, ktorej výťažok poputuje na podporu detských onkologických oddelení konkrétnych nemocníc a na rekondičné pobyty.

Cyklojazda Na bicykli deťom sa stala júnovou tradíciou už od roku 2010. Tento rok je jej pokračovateľom práve tento projekt s názvom Na bajku onkodeťom 2020 a stojí za ním OZ Spoločnosť detskej onkológie Košice. 

Počas piatich dní prešli cyklisti 5 etapami. Začínali v Stakčíne, pokračovali cez Svidník, Starú Ľubovňu, ďalej do Tatranskej Lomnice a odtiaľ do Košíc. V poslednej etape sa vracajú z Košíc naspäť do Stakčína. Akcie sa zúčastňujú nadšení cyklisti, osobnosti, podporovatelia, ale aj rodičia, ktorí mali onkologicky choré deti.

Jedným z nich je aj Marek Novacký z Gregoroviec, ktorý je jedným z hlavných organizátorov tohto projektu. Jeho rodina si pred niekoľkými rokmi prešla svojím osobným peklom, keď ich vtedy 1,5- ročnému synčekovi Marekovi diagnostikovali leukémiu. Odvtedy rodina Novackých organizuje rôzne zbierky a robia všetko možné preto, aby spríjemnili a uľahčili život chorým deťom.

Marek Novacký - Na bajku onkodeťom

Na začiatku si organizátori vytýčili trasu a následne rozposlali maily na mestské a obecné úrady s oznámením, že cez ich obec pôjde pelotón, s informáciami o tom, kto sú a za akým účelom sa koná cyklotour. Spätne sa im začali ozývať starostovia a primátori s tým, že aj ich obec či mesto sa chce zapojiť a podporiť zbierku. Pri zastávkach v konkrétnych mestách im symbolicky odovzdávajú šeky. Akcia má aj niekoľkých sponzorov. Do zbierky sa zapájajú aj firmy, dobrovoľnícke skupiny, ale aj jednotlivci pozdĺž celej trasy.

Som dojatá, lebo dobrí ľudia nevymreli. Títo skvelí ľudia opustili na 5 dní pohodlie svojich domovov, napriek koronakríze, napriek tomu, že každý deň leje ako z krhly, vysadli na bicykle a šliapli do toho za dobrú vec. Môj obdiv, dámy a páni.

Za informácie a fotografie ďakujem Lucke Novackej.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Ostatné športy