Sledujte nás

Šesť otázok

Šesť otázok: Karol Jakubovič

Práca je zároveň jeho koníčkom a preto, ako vraví, je šťastný. Na šesť otázok nám dnes odpovedá športový komentátor Karol Jakubovič.

Šesť otázok: Karol Jakubovič

Od roku 2012 pracuje v televízii Digi Sport a Premier Sport. Divákov sprevádza pri sledovaní toho najlepšieho svetového futbalu. Práca je zároveň jeho koníčkom a preto, ako vraví, je šťastný. Karol Jakubovič.

Kňazi vravia, že sa stali kňazmi, lebo počuli volanie Boha. Ako sa niekto stane komentátorom?

Ja som počúval okrem iného aj volanie športu, ktorý ma sprevádzal počas dospievania. Hral som hokej a futbal. Potom už iba futbal, a keď som zistil, že mi rastie brucho, skončil som aj s ním. Zistil som, že ma šport môže aj tak uživiť – ako komentátora. Išiel som si za svojím snom a aj s poriadnou dávkou šťastia sa mi to podarilo. Mám najlepšie povolanie na svete.

Čo ti pri príprave na komentovanie zápasu osobne príde najkomplikovanejšie?

Na komentovanie sa pripravujem veľmi rád, pretože daný zápas si človek vychutná lepšie, keď pozná celý príbeh duelu, omáčky okolo, štatistiky a ďalšie súvislosti. V posledných sezónach sa stáva, že odkomentujem mesačne aj 20 zápasov. Vtedy je najväčšou komplikáciou azda čas, ktorý potrebujem venovať príprave. Mám doma malú dcérku, takže sa snažím pripravovať hlavne vtedy, keď spí.

Čo by si vo vysielaní Digi Sport zmenil, keby si mu šéfoval?

Viem si predstaviť, že niektorí diváci sú s mnohými vecami menej spokojní, ba až nespokojní, ale ja osobne by som nemenil nič. V Digi Sport či Premier Sport pracuje fantastický kolektív ľudí, ktorý sa snaží robiť svoju prácu najlepšie ako je to možné. Sme hrdí na to, akým spôsobom vyrábame prenosy, komentujeme zápasy, pripravujeme zápasové štúdiá či ďalšie relácie. Vysielame top štyri európske futbalové ligy, 2. Bundesligu, Championship, FA Cup, škótsku Premiership, tenis, NFL…Viem si predstaviť, že v inej krajine, v inej televízii, by nam tom pracovali stovky ľudí. Nás je tu do 50…

Kde vidíš futbal o 30 rokov?

Verím, že aj o 30 rokov bude futbal športom číslo 1 na svete. Dúfam, že prím nebudú hrať žiadne e-games. Som skôr zástancom tradičnejšieho prístupu. Vedel by som si predstaviť aj futbal bez VAR-u. Dúfam, že aj o desiatky rokov bude futbal do istej miery o svojej prirodzenosti, živelnosti a ľudskosti. Táto hra je fenoménom aj vďaka hodnotám, ktoré v sebe ukrýva. Bolo by zlé, ak by ich stratil.

Ktoré športy si robil/robíš aktívne?

Ako som už vyššie uviedol, hral som hokej a futbal za rodnú Levoču. Neskôr som išiel na vysokú školu do Prešova, začal som pracovať a na aktívne športovanie mi už neostal čas. Asi to tak trocha je aj výhovorka, ale čo už. Aktuálne mám v tejto oblasti veľké medzery. V roku 2020 som utekal asi iba raz, a síce, keď som púšťal šarkana.

Dejepis alebo matematika? 

Jasné, že dejepis. Matematika bola mojim veľkým nepriateľom a doteraz nerozumiem tým ľuďom, ktorí ju milujú. Dúfam, že moje deti sa matematiku učiť nebudú musieť. ? Myslím to odľahčene, ale tiež sa zamýšľam, či by nebolo lepšie, ak by sa v školách neučili rez kocky, ale schopnosť porozumieť písanému textu. A namiesto delenia fosforečnanov by sa zasa mohli učiť odlišovať serióznu informáciu od hoaxu.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Šesť otázok