Sledujte nás

Timove postrehy

Život spoza nugátových mreží: Kopni si do mňa, bude ti dobre?

Po temer mesiaci sa opäť hlásim s novou vlnou názorov v starom klasickom šate. A viete na čo som prišiel?

Život spoza nugátových mreží: Kopni si do mňa, bude ti dobre?

Po temer mesiaci sa opäť hlásim s novou vlnou názorov v starom klasickom šate. A viete na čo som prišiel? Že celá táto covid vec mi príde ako hudba. Fakt. Na diaľku obíjam a vítam kolektív pri najnovšej story spoza nugátových mreží.

Keď po lete prišla druhá vlna vírusovej pliagy, instagramovô hviezdy sa nevedeli nabažiť spojenia opatrení a vskutku dobrej songy od Green Day- Wake me up when september ends. Dnes môžem tvrdiť, že by to platilo iba v prípade, že by greeni rozšírili repertoár aj o ďalšie mesiace alebo by ľudia proste prijali realitu bez zbytočných útekov do tramtárie (v slovníku známej aj ako Trebišov, pozn.).

Pri hudbe ostaneme a rovno prejdeme na slovenský Desmod. Ja viem, nie je žiadny dôvod ešte zhoršovať aktuálnu situáciu, ale len si porovnajme názvy ich piesní s touto dobou. Zhorí všetko čo mám? Žiaľ myšlienka viacerých drobných podnikateľov. Niekto ti to povie skôr než ja? Kiežby to platilo v 100% vyvrátenia hoaxov. Adrenalín stúpa? Každá tlačová beseda či video starej vlády s ich super duper nápadmi ako zachrániť svet. Ona a on? Yankeovská a Fizho. Pár dní? Utešovačky pred lockdownom. A mohol by som pokračovať, ale slovenská hudba si už nadnes vytrpela dosť. A ešte raz mi niekto povie, že máme v Slovakistane viac nadčasovú kapelu.

Ale späť k pointe myšlienky. A sakra, aj tu sme vlastne pri hudbe. Nevadí. Z ostatných trebárs štyroch týždňov som si na verejnosti či už vo vonkajšom či digitálnom priestore všimol jednu vlastnosť. Veľa ľudí si totižto našlo záľubu v kopaní do všetkého ostatného. Prečo tento divný tvar? Lebo pod ostatným myslím iných ľudí, opatrenia, názory, testovanie, vakcíny, rúška etc. A aj to kopanie je zásadne pod pravidlom – čím menej sa rozumiem, tým viac vlastne viem. Ľudia sa v tejto dobe pravdepodobne cítia dotknutí a zranení ako kooperativisti po voľbách, pričom príležitosť v dobití vlastného sebavedomia vidia v komentári či vyslovenej myšlienke. Ak je správna a kritická, sem s ňou, takých je potreba ešte mnoho. Ak je ale kritická a so základným rozumom korektná asi ako Trupmove prejavy, potom nič z teho, ombre.

K tej myšlienke kopania by som rád dodal, že nemám na mysli len jednosmerné kopance na istý cieľ, ale mnohokrát vlastne ide o prihrávky s betónovou stenou. Uvediem príklad. Móricko v jari nadáva, že nie sú testy zadarmo a že nás vyššie postavení chcú nechať zomrieť. Móricko nadáva aj v zime, že na testy zadarmo nepôjde, lebo sa tam nakazí a že nechce čip do lebene. Móricko tiež v jari nadával, že nech otvoria hranice, lebo aj tak nikde nepôjde. Nadával aj v jeseni, že nech ich predsa zavrú, lebo covid má najsilnejší prechod cez Jarovce-Kitsee. Pre rýchlu kalkuláciu, Móric kopal viackrát oboma smermi a jediné, čo z toho má, je nič. Well done, mate.

Preto radím /odporúčam/, nemrhajme časom na veci, ktoré aj tak vlastným hnevom nezmeníme. Rešpektujme nariadenia viac ako všetky podniky na bardejovskom abečku a hlavne sa snažme o pohodový priebeh tohto celého obdobia-neobdobia. Prajem krásny december, kolektív.

Dodatok po prvé: Všetky mená, označenia, prirovnania aj tituly v tomto článku neukazujú na konkrétne osoby či veci a slúžia výlučne mojej šiši fantázii na šírenie snáď kus náučného humoru v týchto ne/časoch.

Dodatok po druhé: Pamätáte si prehru Manchestru United spred mesiaca? V stredu prehrali znova.

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Timove postrehy