Sledujte nás

Ostatné športy

Novoročné športové predsavzatia – áno či nie?

Dali ste si aj vy na nový rok nejaké športové predsavzatie?

Novoročné športové predsavzatia - áno či nie?

Každý z nás o nich aspoň premýšľa, množstvo z nás si ich stanoví a napokon ich takmer nikto z nás nedodrží. V redakcii hovoríme o novoročných športových predsavzatiach.

Timo

Slováci si podľa prieskumu z minulého roka stanovujú najčastejšie tieto 4
predsavzatia: začať chudnúť, zdravo jesť, menej sa stresovať a viac športovať. Ajaj, veď v rámci štvrtej veci vieme zároveň pokryť ostatné tri. Ale nie len o tom som chcel. Predsavzatia sú pre ľudí, ktorí sa v novembri – decembri necítia dobre už nech to je kvôli pričastej konzumácii nezdravého občerstvenia či kvôli pocitu nehybnosti a postupnému procesu kysnutia. Keď si sám, respektíve s partnerom či priateľmi povieš, že OD NOVÉHO ROKA, ver mi, že väčšie ojeklamstvo si si nikdy nedal. Nech to je čokoľvek, začni dnes.

Eva

V duchu hesla: Nový rok, nové ja…. To je téma presne pre mňa, milovníčku čarovných dátumov. Nie nadarmo sa to takto traduje už roky, že človek s príchodom nového roka má predstavy o zlepšení svojho života, životného štýlu, že začne cvičiť, behať či inak športovať… Veľké plány (a aj oči). Nový rok je ako čistý arch papiera, ideálny čas na zmenu, na predsavzatia a zmeny návykov. Na instagrame sa rozsypalo vrece s ľuďmi, ktorí sa dušujú, že s novým rokom začínajú chudnúť a že takto o rok budú mať pri vianočnom stromčeku o 30kg menej.

Dátum 1.1. je dokonalý dátum! Niečo staré končí, niečo nové začína. A jedničky navyše symbolizujú nový začiatok. Len škoda, že to takto nefunguje. A presviedčame sa o tom rok čo rok. A rok čo rok nasleduje sklamanie, že žijeme svoj život stále v tých starých vyšľapaných koľajách.

Lebo keď to nemáš prepnuté v hlave, tak sa v onú magickú noc úderom polnoci s ohňostrojom žiadny zázrak nekoná. Nezmení sa vôbec nič. Človek sa musí nastaviť, začať a vytrvať. Na dátume nezáleží. A tí, čo už to skúšali vedia, že je to vec přímo nelehká. Tak ako ja. Teraz musím čakať ďalší rok, lebo tento rok som ten magický dátum znova prešvihla, hih.

Samo

Nezáleží na tom, či si dám predsavzatie na Nový rok alebo v utorok trinásteho júna. Ak sa už rozhodnete niečo typu „tento rok schudnem“ vypustiť z úsť, treba to myslieť vážne. Inak to dopadne len ako prázdne sľuby politikov v telke. Skúste sa nabudúce svojím predsavzatím alebo cieľom pochváliť priateľom či rodine a možno sa vám práve vďaka tomu bude dodržiavať o čosi jednoduchšie. Hej heej, ak o mesiac príde reč na to, aký je váš progres, bude nepríjemné povedať, že to vlastne odkladáte na ďalší rok.

Stew

Na novoročné predsavzatia má každý skoro 365 dní, na výhovorky celý život. Za čias svojej najväčšej športovej slávy – o ktorej samozrejme nevedel nik len ja – som si denne písal presný počet klikov, brušákov, odbehnuté kilometre i vyfajčené cigy. Robil som grafy, analyzoval, porovnával. Dnes keď vidím smartfóny, čo ti prepočítajú okrem systoly pomaly aj železo v kake, len zírám. A zároveń sa zasmejem. Predsavzatia treba mať, musia byť ale doplnené plánom kedy, čo, ako a koľko. Inak pôjde všetko do kytek. Čo kovid ukradol a ukradne treba akceptovať, činky, drepy, brušáky a kliky ale môžem aj 4-krát za týždeň. Neviem sa dočkať. Inak, neviete ako funguje testosterónová injekcia? 🙂

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Ostatné športy