Sledujte nás

Futbal

Spoza piva: Liga majstrov, odvety osemfinále vol. 2

S Peťom sme už zohrané duo a je to vidno, lebo si pri rohovom kope nebúchame hlavou do zubov. Preto vypadol United. Pre nesúhru.

S Peťom sme už zohrané duo a je to vidno, lebo si pri rohovom kope nebúchame hlavou do zubov. Preto vypadol United. Pre nesúhru. Chceš viac? Vitaj v diskusnom príspevku Spoza piva, kolektíve. 

Manchester United – Atlético Madrid 

T: Celkom zaujímavý prvý zápas, hovorím si cestou do Popita, kde bola na programe odveta. Bude to fight, kus dobřej kopanej… a keď ne, tak dá CR7 zas všetky góly sám. Ani ovca celá ani vlk sýty, či jak sa to hovorí? 

United nabehovali na defenzívne excelentných Atlétov s tak naivnými útokmi, že dvojval z Madridu bol zdvojený ešte 10 sekúnd predtým, než vôbec prišla nejaká snaha o posun dopredu. Jalové jak maturitné témy. 

Čaro roviny ukázal Simeone, keď nikto z jeho družiny počnúc ním samotným neobdržali redku. Sancho kúzelník bez klobúka, Maguire sťaby najdrahší obranca sveta akurát tak môže preplatiť Ronaldovi predné zubä (takoj pol vyplaty v dupie) a čo dodať. Atlético hrá systémom, že čaká na chyby súpera a tie následne dokonale využije vo svoj prospech, a v utorok mali ale že na výber. 

P: Ronaldo to na Atletico vie. Ronaldo dá hattrick ako za čias v Reale alebo onehda v Turíne a vyprevadí narkobaronových UPCčkarov či UFCčkarov do… boja o tretie miesto. Alebo kde. Hej ta neisce, šmecare. 

So šmochtliakmi na čele s Megvajrom, kapitánom všetkých kapitánov, pred ktorým by sa sklonil aj sám veľký kapitán Chskym spoza ostrouhleho stola, sa ťažko dokážu veľké veci či-či-či. A môžeš sa volať Cristiano. Aj tak pôjdeš do či-či-či. Mimochodom, Atletico hrá takto už 10 rokov. Písali to aj v novinkoch dva týždne dozadu. Ale chvalabohu, aspoň nebudem musieť sledovať Megvajra v magické európske noci.

PS: Žiadna červená? Slabota…

Ajax – Benfica 

T: Z kategórie „A to dakto kukal?“ sa napokon stal pomerne interezantný zápas. Benfičania prišli do Amstru s domácim 2:2 a keďže pravidlo o vonkajšom góle zmizlo rýchlejšie jak ruskí špióni zo Slovenska, nikto nemal navrch. 

Darwin Ňunéz. Ja viem, krstné jak ten vedec a priezvisko jak z 345. časti La Tormenty. Ale pozor, tento hráč je prospect jak hrom. A to som písal o ňom ešte dávno. Kus sa pochválim diki. V pohode Timo. Gól zo 77. minúten rozhodol. Ajax out, Benfica progress. 

P: To bol presne ten zápas. Presne ten, ktorý kolega, a ja tiež, zaradil na sankčný zoznam „A to dakto kukal?“. Dajak to skončilo. Nie tak ako by nejeden očakával, ale predsa Benfica poslala Barcelonu do Európskej ligy. Zatiaľ ma stále neprestalo baviť pripomínať to. Uvidím po víkendovom El Clasicu.

Lille – Chelsea 

T: Popri tom, čo sa hráči The Blues v šatni poskladali na spiatočný do Lille, si stále hovorím, čo za pucipajtášov riadí núcem alebo teda ministerstvo (nie mágie, tam je dobrá garnitúra), keď toto spravia našim maturantom. Hanba na ďaleko. 

Ale tutaj k mečaku. Chelsea išla na pôdu francúzskeho majstra s náskokom 2:0 a ako som písal aj pri Liverpoole, Csaplárova pasca čakala za prvým rohom pri kroasonte a šampáňu. Rýchlo na 1:0 mierne rozburácalo srdcia aj nadšenie, no ako sa hovorí v jedálňoch, nič nevaríš večne. 

Chelsea poháňaná skúsenosťou a hĺbkou v kádri otočila priebeh stretnutia a zaradila sa medzi best osmičku. 

P: Prekvapenia neboli v tomto prípade k dispozícií, pretože letenky a hotel mali Londýnčania zabookované ešte pred sankciami. A možno aj pred Vianocami. Tuchel na tlačovke pred ligovým zápasom vtipkoval, že by šiel na vonkajší zápas Ligy majstrov aj dodávkou. Haha. 

Šak ale vy sa dosmejete, keď si na domácom zápase nedáte ani klobaskie, po zápase nebude guláš, leda tak ceple pivo a žimne parky jak v Lopuchove po derby s Koprivnicou. A vonku pôjdeš na tej dodávke. Som zvedavý, jak veľmi vybľutí budú chlapci keď dostanú taký Bayern. Budú aspoň vedieť, aké to bolo hrať za dorast Partizána Bardejov a nastúpiť na zápas po 6 hodinách v autobuse.

Hádate správne, v Prešove budú prehravať 2:0.  

Juventus – Villarreal 

T: Predseda komory anonymných tipérov mi posiela, že aha penalta pre Villarreal. A potom, že gól a doraz ďalšia penalta. Emeryho ponorkáči vymascili turínske pekáče na plnej čiare a len sa ukázalo, že spoľah na jednotlivcov a systém 4-4-2 ti prehrajú zápas ešte v šatni. Juve má tragické rozloženie síl a keď sa pozriete na lavičkové machinácie, pripomína to všetko, len nie koncepciu (Tarkovič hovoril). 

Prekvapenie, ale nie šok. Villarreal postavil pomyselné 4-4-2, ale hral to na tímovosť. A zas, poraziť dnes Juve, to už nie je úlohou nemožnou. Gratulacje každopádne. 

P: Juventus by vyhral iba keby Villarreal nenastúpil. Múdro krátko, povedal tréner Fabián. Asi tak ako že keď máš loptu, tak nemôžeš dostať gól a podobné klišé. Juventus je šmecarina v lige, v Lige majstrov ani nehovoriac a jeden Vlahovič ti Ligu majstrov nevyhrá a už vôbec nie, keď (ne)má okolo seba to čo (ne)má.

PS: Henten Juventus som vzdal po 8. minútach zápasu. Pri takej ponuke, aká bola v stredu, som volil zlatú strednú cestu na zápas mužstiev „4. miesto nám bohate stačí“ a „dis jír is aur jír“. #history

A čo prinesie štvrťfinále? Pecky. Ale sa stavím, že MCFC lapne Villarreal a Real Benficu. A keby aj nie, tak sa žreb zopakuje.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal