Sledujte nás

Tipérska poradňa

Ako zarábať tipovaním? Poradíme vám, ako zvýšiť úspešnosť tipov

Je vôbec možné zaručiť si dlhodobú úspešnosť pri stávkovaní a zarábať tak na ňom? Našich niekoľko dobrých rád vám v tom môže pomôcť.

Tipovanie stávkovanie na mobile a počítači
Foto: Canva

Nejeden milovník športu by chcel začať zarábať sledovaním futbalu či hokeja. Jednou z možností ako na to je aj stávkovanie. Ale ako zarábať tipovaním? V tomto článku vám poodhalíme niekoľko trikov a rád, ktoré vám pri plnení tohto sna môžu pomôcť.

Stávkovanie ako zárobková činnosť – je to vôbec možné?

Pre mnohých z nás je stávkovanie len zábavou, skrátením dlhej chvíle či oživením športového zápasu. Ide však zároveň aj o spôsob, ako zarobiť peniaze. Či to budú veľké obnosy alebo len „pár drobných“, to už samozrejme závisí od úspešnosti ale aj od výšky vkladov.

Medzi tým, či budete úspešným alebo neúspešným tipérom, je však len tenká hranica. Aj pár chybných krokov môže spôsobiť to, že za pár okamihov prehráte kapitál, ktorý ste si vyčlenili na mesiac tipovania. Preto ak chcete vedieť, ako zarábať stávkovaním, je dôležité držať sa niekoľkých pravidiel.

Ako zarábať tipovaním – rady a tipy

Nižšie sme si pre vás pripravili niekoľko odporúčaní a rád, ako úspešne stávkovať. Vychádzajú najmä z našich osobných skúseností a zážitkov, preto im dôverujeme.

Vytvorte si správny money management

Stratégia je často dôležitejšia ako úspešnosť tipov. A aj preto sme Money Management či Systém výšky stávok uviedli v tomto článku ako hlavný stavebný kameň na zarábanie stávkovaním.

Základom správneho manažmentu peňazí je určiť si kapitál, ktorý ste ochotný investovať do stávkovania. Nikdy by ste do hry nemali vkladať viac peňazí, ako si môžete dovoliť prehrať. A to je zlaté pravidlo, ktorého sa držte. Takýto kapitál je potrebné určiť si na isté obdobie, napríklad mesiac. Niekto si môže vyčleniť na tipovanie 100 €, iný tipér zas 2000 €. Záleží to od mesačného príjmu ale tiež od výšky rizika, ktorú ste ochotní podstúpiť.

Následne si potrebujete určiť základnú jednodku, tzv. základnú hodnotu stávky. Tá by nemala byť väčšia ako jedna stotina vášho stávkového kapitálu. Na základe tejto jednotky si budete určovať výšku vkladu na tikety a zápasy. Vďaka kontinuálnym a nemenným vkladom si zabezpečíte to, že aj pri dlhšej sérii prehier neostanete „na suchu“.

Skúste na zápasy podávať stále rovnaký obnos peňazí alebo minimálne aspoň násobky vašej základnej jednotky. Ak ide o zápas, ktorému dôverujete, pokojne stavte aj dvoj či trojnásobok svojho základného vkladu. No musíte si uvedomiť aj to, že s týmto krokom súvisí aj riziko vyššej straty.

Hľadajte kurzy s hodnotou

Základom úspešného tipéra sú však samozrejme aj úspešné tipy. Nikto dopredu nevie, čo sa v zápase stane, no vy to môžete predpokladať. Ak chcete byť úspešní v tipovaní, mali by ste sa zamerať na jeden šport, ešte lepšie na jednu či dve vybrané súťaže. Príkladom môžu byť tipéri, ktorí tipujú len zápasy vo futbale, konkrétne anglickú Premier League. Môže však ísť aj o hokej, tenis či basketbal.

Ak sa budete dlhšie pohybovať v okolí kurzov pre daný tím či súťaž, vášmu skúsenému oku už následne neujdú isté „anomálie“ v kurzoch, ktoré sa môžu vyskytnúť. Niekde je kurz premrštený, inde zase príliš malý. Hľadajte na svoje tikety tipy a kurzy, ktoré v sebe ukrývajú hodnotu.

A vôbec nemusíte stávkovať len na výhru v zápase, alebo staré známe 1X2. Existuje množstvo ďalších možností ako napríklad stávky na počet gólov, polčasy či tretiny, zápasové štatistiky hráčov, počet rohov, faulov či žltých a červených kariet a tak ďalej. Stačí si otvoriť kurzovú ponuku pre daný zápas a vybrať si.

Rada č. 1: Nesnažte sa podávať „toaletné papiere“ s viac ako desiatimi zápasmi a obrovským výsledným kurzom. Skúste si na tiket zvoliť 2-3 najlepšie tipy z toho výberu a verte nám, že budete úspešnejší.

Rada č. 2: Vždy podávajte príležitosť s kurzom ASPOŇ 1,15. Nižšie kurzy na tiket určite nepatria. Pretože aj ten najväčší favorit môže prehrať a aj ten najpravdepodobnejší tip môže ujsť. A pri takto nízkych kurzoch sa neoplatí riskovať.

Čítajte, študujte a pripravte si každý tiket

Akú má tím aktuálnu formu? Koľko dáva gólov? Má nejakých zranených hráčov? Hrá doma alebo vonku? To a ešte nespočetne množstvo ďalších detailov môže ovplyvniť to, ako sa zápas skončí. A vy by ste tieto informácie mali mať ešte pred tým, než si samostný tiket či tip podáte.

Ak je to možné, počkajte, kým budú vonku základné zostavy, vďaka ktorým si budete môcť potvrdiť svoj tip alebo ho naopak zmeniť. Čítajte si o novinkách v klube, zraneniach, prestupoch a aktuálnej forme ešte pred tým, než sa rozhodnete podať na výhru daného tímu.

Všetky informácie či štatistiky z predchádzajúcich zápasov daného tímu vám môžu naznačiť, prečo je daný kurz nastavený práve na výšku, akú má. A vy ak budete môcť zhodnotiť, či má v sebe hodnotu alebo sa ho neoplatí na tiket pridávať.

Ignorujte „expertov“ a platené tipy

Internet a sociálne siete sú plné „profesionálnych tipérov“, ktorí vám budú ukazovať fotografie v drahých autách, naskladané bankovky či screenshoty výherných tiketov za vysoké vklady. Dajte si však pozor – často ide o podvodné stránky, ktoré od vás chcú výlákať nejaké to euro. Dajte radšej na svoj vlastný úsudok a za tipy nikomu neplaťte. Okrem vkladov do stávkovej kancelárie totiž budete mať na stole ešte ďalší náklad, ktorý môže byť aj niekoľko stoviek eur mesačne.

Ak sa ale rozhodnete využívať niektorú z platených služieb tipérskeho poradenstva, uistite sa, že má daný tipér či spoločnosť verifikáciu. Verifikácia je overenie jeho predošlých tipov, pričom musí ísť o overenie z nezávislého zdroja. Len tak si môžete byť istí, že si daný človek históriu tipov neupravuje.

Buďte trpezliví a nenavyšujte vklady po prehre

Množstvo hráčov prichádza o svoj drahocenný kapitál tým, že chcú rýchlo odčiniť a dohnať svoje nepodarené tipy a tikety. Preto ak prehrajú, chcú peniaze vyhrať naspäť ešte v ten deň. Zvyšujú svoju bežnú stávku a jednotkový vklad, či tipujú na zápasy v ligách a súťažiach, ktoré nepoznajú. Dajte si na to dobrý pozor, aby sa to nestalo aj vám. Je to jedna z najhorších vecí, čo môžete urobiť.

Jednoduchá cesta neexistuje, chce to čas

Dôležité je to, aby ste boli trpezliví. Rovnako ako každý iný spôsob zárobku, aj tipovanie a stávkovanie si vyžaduje čas, zručnosti a hlavne trpezlivosť. Dôležité je však to, že aj keď sa budete zodpovedne držať svojej stratégie a hľadať hodnotné tipy, stále je to len o šťastí.

Samozrejme, že vo váš prospech hrá akási pravdepodobnosť, no stále môžete prehrať. Lebo je to len šport a ten môže skončiť akýmkoľvek výsledkom – aj výhrou outsidera. Veď keby bolo zarábanie stávkovaním tak jednoduché, nikto by nepracoval. A čo je dôležitejšie, neexistovali by stávkové kancelárie. Pretože v prvom rade sú to ony, kto na tipovaní zarába a profituje obrovské sumy.

A na samotný záver – nezabudnite, že stávkovanie má byť len zábavou a navyše bočným príjmom. Hrajte vždy zodpovedne a neohrozujte svoj životný či rodinný kapitál.

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Tipérska poradňa