Sledujte nás

Futbal

Gareth Bale dotancoval: Ale čo teraz?

Zinedine Zidane sa zahral na kata a Bale tak dotancoval svoj biely balet. Ale čo sa stane teraz?

„Dúfame, že čoskoro odíde. Bude to najlepšie pre všetkých. Pracujeme na jeho prestupe do iného tímu. Nemám proti nemu nič osobné, no prišiel čas ukončiť niektoré záležitosti, lebo už musia byť ukončené. Všetko sa dúfame vyrieši do 24 respektíve 48 hodín,“ zneli slová Zidanea. A aj keď sa dôležité vyjadrenie v spravodajstve vo veľkej väčšine ukladá približne do stredu článku, toto si zaslúži týčiť sa nad mojimi, kto vie ako smerovanými, riadkami.

Vyjadrenie, ktoré dnes reprodukovalo každé periodikum od BBC po Bardejovsko-Svidnícko… má v prestupovom lete 2019 výrazné miesto. Veci, ktoré sa riešili dlho až z toho začali juhoamerickí režiséri skladať telenovelu, nabrali napokon spád sťaby pád slona zo stromu. V hlavných úlohách urazený jeden z najdrahších futbalistov sveta, rázny tréner Zidane a neúctivé vedenie, ktoré vidí futbal cez prsty marketingu, prestíže a reklamy. Hlasy kričia viacerými smermi, pričom niektoré z nich chcú hlavu Peréza, ďalšie Zidanea a nájdu sa aj tí, ktorí skáču od radosti.

Úprimne, takýto rýchly krok od Realu ma prekvapil viac, ako fakt že v Bille nepestujú Šariš. Bale mal veľké slová a ramená, keď sa staval do pozície tvorcu svojej budúcnosti. Rozkrikoval, ako mu Real bude vyplácať melká a on bude hrať golf. I keď Zidane sa o Baleovi nikdy nevyjadril pejoratívnym štýlom, ich vzťah funguje rovnako ako šošovka – na oko. Bale teda dotancoval a otázka znie, čo s ním. Pre Real Madrid už nebol zaujímavým formátom prestíže a teda skončil, no o jeho rýchle nohy a na zranenia náchylné zdravie sa zaujíma Bayern, Manchester United, Tottenham i daktoré srandy z Číny. Real sa ho chce zbaviť, čo hrá do finančných karát každému, len nie Perézovi, ktorý by pre zvučné meno predal i vlastnú mater.

Bale je však stále schopný futbalista, ktorý má v krvi rozdielovosť a svetovú kvalitu. Potrebuje ale isté prostredie, hlavu a nohy zas na zemi a hlavne, hlavne dobrého fyzioterapeuta. 6 rokov, 231 zápasov, 102 gólov, 65 asistencií, 23 kariet, 15 trofejí a jeden starý agent, ktorý hlása športovú neférovosť od Realu – aj keby kravy padali, ty še možeš najmenej ozyvac, padre. Ako však vraví klasik, hrdina a ikona Tony Stark –  „Koniec cesty je jej súčasťou.“

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Stávka bez rizika za 50 € vo Fortune na prezidentské voľby 2024 - 300x300

Futbal

Stávka bez rizika za 50 € vo Fortune na prezidentské voľby 2024 - 300x300

Viac v Futbal