Sledujte nás

Posilka

Brušáky, brušáky, brušáky

Môžete celý deň cvičiť brušáky a vôbec vám to nepomôže. Vaše „kocky“ nebude stále vidieť. Neznamená to ale, že brucho treba prestať cvičiť.

Brušáky
Foto: Pixabay

Spomínam si na časy, keď som vo fitku a v amoku dokázal brucho cvičiť i hodinu, siahajúc na počty rôznych typov brušákov cez 1000 a viac. Po rokoch – tak ako možno nejeden z vás – som pochopil, aký to bolo „prestrel“.

O tehličkách, kockách, či „six-packu“ sa toho napísalo na tony, každopádne článok pánov Zlatoša a Vlada ma znova značne inšpiroval, nedajúc mi z neho pre vás nevybrať potrebné vedomosti a inštruktážne video…

Môžete celý deň cvičiť „brušáky“ a vôbec vám to nepomôže. Vaše „kocky“ nebude stále vidieť. Neznamená to, že cvičiť brucho treba prestať. Dôvod, prečo svalstvo nevidieť je ten, že hoci možno už máte pekne vytvarované brušné svalstvo, jednoducho ho pod masou tuku nie je vidieť. Čo by ste teda mali urobiť?

Musíte zlepšiť svoju kondíciu. Vaša kondícia určujte to, aké veľké bude mať vaše telo tukové zásoby. Čím máte kondíciu vyššiu, tým menej tuku sa na vašom tele udrží a naopak. Príroda to tak zariadila a my s tým jednoducho nič neurobíme.

Preto nie je možné, aby špičkoví atléti trpeli obezitou – nie je to fyziologicky možné. Čím väčšia je vaša kondícia, tým efektívnejšie sú vaše svaly. Čím efektívnejšie sú vaše svaly, tým viac tuku spália nie len počas tréningu, ale aj počas oddychu. Okrem toho lepšia kondícia vám umožňuje dať si viac „do tela“, čo opäť znamená že máte vyššiu spotrebu paliva (tuku). Perličkou na záver je fakt, že vysoká kondícia má vysokú spotrebu paliva aj na „voľnobeh“ (nič nerobenie). Nie sú to skvelé správy?

Sľúbené video:

Nuž, kupujte „kecky“, vy bohatší bicykel a do toho ! 🙂

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Posilka