Sledujte nás

Príbehy spod piatich kruhov

Keď sa nedarí

Matthew Emmons (*5. apríl 1981) je americký športový strelec, juniorský svetový rekordman v streľbe z malorážky na 50 metrov z troch polôh a olympijský víťaz z Atén v streľbe z malorážky na 50 m v ľahu.

Olympijské hry v Pekingu (2008) však potvrdili, že ide nielen o skvelého strelca, ale aj neuveriteľného smoliara. Ako inak nazvať človeka, ktorý „daruje“ v ľubovoľnej malokalibrovke 3×40 rán zlato svojmu súperovi, v tomto prípade Číňanovi Jianovi?

Posledným výstrelom mu stačilo na olympijský triumf 6,7 bodov. Výsledok, ktorý sa vraj dá streliť aj so zavretými očami. Emmons mal pred poslednou ranou náskok 3,3 bodu, pohodlne postačujúci na zlato. Vystrelil však skôr, ako poriadne zacielil. Trafil 4,4 bodu. A z prvej pozície padol na štvrtú. Chvíľu len tak stál a neveriacky sledoval, čo spôsobil. „Nechcel som ešte vystreliť. A potom som sa len modlil, aby to bolo čo najbližšie k desiatke. Nebolo, ale stávajú sa aj horšie veci.“

Stávajú, akoby nie. Ale pointa tohto príbehu je ešte v predchádzajúcej olympiáde v Aténach. Tam americký strelec taktiež suverénne viedol. Posledným výstrelom možno trafil aj desiatku, ale v terči, ktorý patril vedľa stojacemu súperovi.

Ešteže v ľubovoľnej malorážke 60 si v Pekingu vybojoval striebro a domov neodišiel s prázdnymi rukami.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Príbehy spod piatich kruhov