Sledujte nás

Futbal

Marek Hamšík opäť prišiel podporiť Hviezdy deťom 

Do roka a do dňa sa stretli hlavní aktéri pri jubilejnom desiatom ročníku charitatívneho podujatia Hviezdy deťom v športovom areáli Mariána Hossu na Novinách v Trenčíne. Za ten čas sa táto akcia stala jednou z najväčších svojho druhu na Slovensku.

Podstatou celého projektu je pomoc postihnutým ľuďom a komunitné programy sú pre tento cieľ ideálnou formou. To, čo je v zahraničí bežné, si u nás stále ešte musí kliesniť svoju cestičku. Podobne, ako vlani, aj tento rok prebiehali súboje hviezdnych tímov súbežne na ihriskách pre plážový futbal a plážový volejbal. Ešte pred samotnými súbojmi hviezd začal tradičný festival športov, na ktorom zástupcovia trenčianskych klubov deti oboznámili so základmi florbalu, hokeja, hádzanej, bedmintonu a tenisu. Návštevníci a najmä deti by si už snáď ani nevedeli celé podujatie predstaviť bez autogramiády svojich idolov.

Novinkou bol tím zložený z bývalých hráčov a trénerov futbalového klubu AS Trenčín. Diváci tak mohli v dresoch AS Trenčín opäť vidieť napríklad Adriána Guľu, Martina Ševelu, či Miloša Volešáka, Davida Depetrisa, Alda Baéza a stále populárneho Gina van Kessela. Po ročnej prestávke sa vrátilo aj družstvo slovenských futbalových reprezentantov s menami ako Stanislav Lobotka, Martin Škrteľ, Róbert Mak, Róbert Vittek a Samuel Mráz, ktorých doplnila dvojica športových moderátorov Peter Varinský a Števo Eisele. Najväčšiu pozornosť však pútal Marek Hamšík, ktorý po troch rokoch opäť prišiel podporiť svojich kamarátov, hoci bol unavený z dvanásťhodinovej cesty priamo z Neapola.

Zostava hokejistov sa oproti minulému roku príliš nemenila. Nechýbal finalista nedávno skončeného Stanley Cupu Tomáš Tatar, Marko Daňo, Dominik Graňák, Rastislav Pavlikovský, Mário Bližňák, Andrej Nedorost a kapitán striebornej Dukly Branko Radivojevič. Benjamínkom tímu bol tento rok Martin Fehervári. Samozrejme chýbať nemohli bratia Hossovci a ani generálny manažér Tipsport ligy Richard Lintner. Marián Gáborík sa síce stále zotavuje z operácie, ale hokejistov podporil aspoň svojou účasťou. Štvoricu účastníkov už tradične doplnil klub usporiadateľa celej akcie, ktorým je AS Trenčín s väčšinou hráčov jeho aktuálneho kádra. O príjemnú atmosféru sa aj v nedeľu postarali roztlieskavačky z Angels Cheerleaders.

Aj tohtoročný výťažok z podujatia bude použitý na finančnú pomoc postihnutým ľuďom nielen z trenčianskeho regiónu. Jeho výška po desiatich rokoch už atakuje hranicu 150 tisíc €. Prispieť mohli aj návštevníci, ktorí si mohli zakúpiť jeden z fotoobrazov z minulých ročníkov s podobizňou svojej obľúbenej hviezdy. Veríme, že usporiadatelia nájdu dosť síl aj na zorganizovanie jedenásteho ročníka. Ak všetko dobre pôjde, Hviezdy pomáhajúce deťom by sa mali vrátiť do vynoveného štadióna na Sihoti.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Futbal