Sledujte nás

Futbal

Košické futbalové paradoxy

Priznám sa, že ako Košičan som sa na mestské ligové derby v ďalšej sezóne už poriadne tešil. Veď od súboja FC vs. Loky už to je pekných pár rokov.

Tešil som sa však márne. A nie, k počudovaniu nejde o klub FC Košice, ktorý to „poklašľal“. Internety dnes obehla správa, že Lokomotíva Košice nevyužila možnosť podania prihlášky do nového ročníka II. ligy. Bolo tak potrebné urobiť do včerajšej polnoci.

Modro-bieli boli na pokraji konca už na jeseň minulého roka. Vtedy by koniec v lige prekvapením nebol. Veď viete, financie. Napokon však prišli noví majitelia a ukrajinské peniažky pomohli klubu dohrať sezónu. A to celkom solídne, veď v II. lige obsadila Lokomotíva konečnú 11. pozíciu. Teraz však o miestenku v tejto lige prišla. Asi novým mecenášom chýbala troška trpezlivosti. Možno čakali, že ak do krachujúceho klubu vrazia peniaze, hneď v tú sezónu sa umiestnia najhoršie v top 5. Škoda. Teraz je viac než otázne, či sa Loky vôbec prihlási aspoň do III. ligy Východ, kde doteraz pôsobil ich mestský rival FC Košice.

Efcéčko si išlo počas celej sezóny riadne bomby. 26 zápasov, 25 výhier a len jediná prehra. Skóre 90:9. Suverénny triumf pred druhým Vranovom s náskokom 16 bodov. Čo viac dodať. Hejteri možno len to, že proti súperom ako Veľké Revištia a Plavnica sa vyhráva aj so zaviazanými očami. Áno, je pravda, že druhá liga je o niečom inom. No v košickom FC sa zišla skvelá partia, ktorá to plánuje dotiahnuť ďaleko. A aj keď si ďalšiu sezónu chlapci nezahrajú mestské ligové derby, verím, že každému na Slovensku ukážu, že v Košiciach má futbal ešte stále svoje miesto.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal