Sledujte nás

Ostatné športy

Slovenský Rambo zvýšil na 2:0

Najočakávanejšie preteky na majstrovstvách sveta a posledné dôležité podujatie sezóny v kombinácii extrémnych teplôt a púštnej dujavy. Sagan verzus zvyšok sveta, časť druhá. Koncentrácia stehnatých borcov bola na maxime. Výsledok? Sagan s prstom v nose zvýšil na 2:0 a nadobro vyvrátil fámy o prekliati dúhového dresu.

Prvý zlom pretekov nastal v strede púštneho putovania pelotónu na obrátke. Smer jazdy nezmenili len jazdci, ale aj vietor, čo využili Taliani a Belgičania na rozdelenie skupiny. Pretlak elity v nemeckom mančafte skončil v momente, keď sa ocitli dve minúty za pelotónom. Na vietor doplatili aj Francúzi. V hlavnej skupine bolo zrazu len niekoľko superšpurtérov a medzi nimi aj Peter Sagan.

Sagan musel veriť v to, že nikto sa nepokúsi o atak krátko pred cieľovou rovinkou. Zachrániť holandské farby sa pokúsil Leezer, avšak sám proti skupine dvadsiatich jazdcov nemal ani tú najmenšiu šancu. Za Saganom skončil jeho najväčší rival z TdF Cavendish a tretie miesto prekvapujúco vybojoval veterán Boonen.

Prečo Sagan?

Obrovská mentálna vyspelosť jazdca je základným kameňom jeho úspechov. Po výhre na európskom šampionáte vyhlásil, že z neúspechu na MS si nič robiť nebude, plus do posledného momentu média nevedeli, či vôbec na MS odletí. Tým zo seba zložil akýkoľvek psychický a mediálny tlak. V jeho prospech hrala tiež vydarená príprava na tieto preteky a dostatok súťažných kilometrov za posledný mesiac. Cavendish sa nepredstavil takmer nikde a pravdepodobne to ho stálo titul. V nemeckom tábore sa odohrávala zákopová vojna o post lídra už od Starej dámy, čo psychicky nalomilo každého.

Môžeme sa len tešiť, že túto Saganomániu prežívame na vlastnej koži.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Ostatné športy