Sledujte nás

Futbal

Čo s Katalánskom?

V nedeľu 9. novembra sa v celom Katalánsku konalo referendum za osamostatnenie sa Katalánska od Španielska. Tento plebiscit má dosť veľa spoločných čŕt s tým gabčíkovským z 2. augusta 2015 a to – ľudia vyjadrili svoj názor, no ten názor je vzhľadom na vyššiu moc platný ako darovanie 2% z dane z obchodu so sviečkami.

Na druhej strane je jasné, že sa ukázala katalánska hrdosť, ktorej pilierom je milovaný FCB a ich miláčikovia. Verejnú podporu však z celého klubu vyjadril len Milan…sorry Ďzerard Pique, a ten si za to vyslúžil riadny náklad v Oviede (nieto že tvrdol pri kozákovom betóne). No vyjadrenie prezidenta blaugranas prilialo ďalší olej do ohňa nielen futbalového, ale aj politického El Clasica. V liste organizátorom referenda napísal: „Tento klub bude vždy na strane našej krajiny (Katalánska). Podporujeme právo na sebaurčenie, pretože je to jedno zo základných práv ľudí.“ Už asi tušiš… Pepe Guardiola na kandidátke najsilnejšej strany (taký si jak Dušan Galis človeče).

Zo športového hľadiska, najmä z toho futbalového, budú pri najlepšom scenári, podľa separatistov, trpieť všetky strany. A to z prostých dôvodov:

  • Prezident Primery Division rezolútne odmietol možnosť pre kluby z Katalánska hrávať akúkoľvek španielsku súťaž, keďže podľa pravidiel môžu tieto súťaže hrávať kluby z jedinej nešpanielskej oblasti a tou je Andorra
  • La Liga by prišla o jedného z jediných dvoch ťahúňov, či športových, tak aj marketingových, čo by malo za následok úpadok ligy a zníženie jej konkurencie schopnosti
  • Následný rozpad Realu Madrid kvôli málo atraktívnej súťaži (druhá Bundesliga, ďakujem pekne)
  • Katalánska hrdosť by predchádzajúci krok možno nedovolila, ale čo zahraniční hráči? /To može Rakitič bavic za Marhaň/
  • La Furia Roja by sa rozdelila na dva tábory a výrazne by poklesla sila hádzanárskej elity
  • Mal som na mysli futbalovej…
  • Kto vie kde by skončila Barcelona. Francúzsko a ich vysoké dane? To by asi Messi s otcom a Mascheranom balili kufre a hľadali spoločnú celu, najlepšie po Napoleonovi.
  • Žeby vlastná katalánska liga? S jedným kvalitným klubom? Rovnaká ako španielska, avšak bez akéhokoľvek kreditu v Európe. Takže sa mi naskytla otázka, nešiel by majster Katalánska (skúsim, blaugranas?) od prvého predkola Ligy majstrov? Atraktívnejší zápas ako FC Barcelona – Tre Fiori (7-násobný majster San Marina pre nevzdelaných) ani niet
  • Pozdravujem do Púchova (ako vyzerá snehuliak?)

Španielsko čakajú v decembri parlamentné voľby a odborníci očakávajú od novej vlády aj dohodu s Katalánskom. Ja očakávam, že Bundesliga nestratí bavorský šmrnc, že na domovských belasých Pasienkoch pribudnú zo tri štyri vygumované vyholené hlavy, a že do našej stávkarsko-pivnej elity pribudne mäsokombinát z Borčíc.

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Futbal