Sledujte nás

Hokej

Hokejový Slovan naspäť do ligy?

HC Slovan Bratislava návrat do ligy?

Existuje hokejová spravodlivosť? Ak áno, tak nie na Slovensku a už určite nie na našej klubovej úrovni. 

Predstavte si nasledujúcu situáciu. Ako klub hráte medzinárodnú hokejovú ligu, na ktorú však nemáte dostatočnú kvalitu a ani peniaze. Snažíte sa to každú sezónu maskovať, a zatiaľ sa vám to darí. Rok čo rok podáte prihlášku do Kontinentálnej hokejovej ligy aj keď sa stále skloňuje váš návrat do domácej ligy, ktorá je však totálne pod vašu úroveň. Ta dze ja tam budzem hrac zos šaľaputarmi z vychodu. Heh.

Ale poďme ďalej. Všetko na vás začína pomaličky padať a problémy sa len kopia. Vie to už nielen zapálený hokejový fanúšik, ale aj laická verejnosť, čo hokej kuká maximálne počas MS. Po poslednej (opäť) neúspešnej sezóne je už situácia kritická, no všetkých uisťujete, že máte nového megasponzora a idete v KHL ďalej. Yes! Ale aká je pravda? Taká, že nemáte ani euro. Miliónový dlh za nájom štadióna, kedy hrozí, že vám vypovedá zmluvu a zopár melka dlžíte aj hráčom za výplaty. Jeden vás pritom žaluje, ďalší sú poriadne nasrdení a všetko sa už ukazuje v pravom svetle.

Zrazu nemáte podpísaného ani jedného hráča, nejakým zázrakom sa vám však podarí uprosiť na zmluvu aspoň hlavného trénera. Chýba však generálny aj športový manažér. Ale veď to sú v klube len nepodstatné pozície. Aj napriek tomu všetkému sa všemožnými silami snažíte dostať aspoň do spomínanej domácej súťaže. Dokonca už máte dohodnuté aj augustové prípravné zápasy. Fest drzosť, no nie? Liga však s vami komunikuje a aj posúva deadline, do kedy môžete prihlášku podať. A tu sa dostávame na koniec príbehu, teda do súčasnosti…

Predstavme si teraz rovnakú situáciu nie s Belasými, teda pardón, so spomínaným klubom, ale napríklad so Zvolenom. Myslíte si, že by sa s nimi zaobchádzalo podobne v rukavičkách? Pochybujem. Tu na rad prichádza ona spomínaná (ne)spravodlivosť. Ako fanúšik HC Košice sa na jednej strane teším na niekoľkokrát do sezóny vypredanú halu, no určite ešte nie túto sezónu. Bol by to podraz na slovenský hokej. Som však sám zvedavý, ako to celé dopadne.

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Hokej