Sledujte nás

Futbal

Budimír – Perín, V. liga

Druhá júnová nedeľa dnes v Budimíre patrila všetkým futbalovým priaznivcom. Domáci TJ Družstevník totiž nastúpil na posledný domáci zápas aktuálnej sezóny.

Budimír sa od tejto sezóny predstavil premiérovo v piatej Košicko-gemerskej lige, v ktorej po postupe z nižšej súťaže rozhodne nebol favoritom. Veď hneď v úvodnom stretnutí tohto ročníka dostal od MFK Ťahanovce do vačku desinu a po zimnej časti bol tím takmer zrelý na zostup. Každý ďalší zápas však so sebou priniesol viac a viac kvality a hráči si na nových súperov začali zvykať. A to až natoľko, že pred dnešným duelom žiaril Družstevník Budimír v tabuľke na neuveriteľnom štvrtom mieste.

Krásne letné počasie prilákalo na štadión odhadom okolo stovky fanúšikov a domáci celok od úvodného výkopu nesklamal. Dynamickou a silnou hrou na lopte si vypracoval niekoľko sľubných príležitostí a v 25. minúte sa po utešenej kombinácii a strele útočníka Matúša Jureka dostal do vedenia. 

V druhom polčase začal opäť lepšie domáci celok a po piatich minútach hry po štandardnej situácii zvyšoval hlavičkou na 2:0 obranca Matúš Palečko. S pribúdajúcimi minútami sa začala hra vyostrovať a s tým začal stúpať aj počet faulov. Hosťujúci tím niekoľkokrát ohrozil bránku súpera, raz dokonca nastrelil aj brvno, no na gól to nestačilo.

V závere zápasu sme sa dočkali ešte tretieho gólu Budimíra, keď po faule z kĺzačky a štandardke z rohu ihriska sa opäť hlavičkou presadil Erik Surgent. Konečné skóre 3:0 teda znamenalo pre domácich udržanie sa na štvrtej priečke, pričom ich už čaká len duel proti Malej Ide.

Po zápase sme sa vďaka letnému počasiu mohli tešiť na chladené čapované pivko či Kofolu, skvelý kotlíkový guláš varený ešte počas zápasu a posedenie hneď vedľa ihriska. Skrátka záver víkendu, ktorý ocení každý fanúšik futbalu a dobrej nálady.

Budimír - Perín guláš

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal