Sledujte nás

Futbal

Tipérska poradňa: Európska liga, 22. októbra 2020

Spolu so štvrtkovou náložou európskeho futbalu prichádza aj naše tipérske zhrnutie toho najlepšieho, čo nás čaká.

AC Sparta Praha
Foto: sparta.cz

Síce už dopršalo, ale ešte stále aspoň kvapká! Vítajte pri tipérskom zhrnutí štvrtkovej Európskej ligy, drahý kolektív. 

Hapoel Beer Sheva – Slavia Praha 

Zošívaným nešťastne nevyšiel postup do Ligy majstrov, no ako uvádzam v úvode, aspoňže kvapká. Izraelský celok ide do otváracieho kola tohtosezónneho vydania EL ako papierový outsider a kurz na jeho úspech je podľa Tipsportu až 5,15. Na druhej strane stoja bojovníci Jindru Trpišovského (kurz 1,71), ktorí síce postupne prichádzajú o svoje hviezdne opory, no stále majú dostatočnú kvalitu na to, aby v európskej súťaži č. 2 uspeli. Tipujem to na neprehru hostí respektíve na tři přažské body. Pre Slávistov je zápas v Izraelsku povinnou, keďže okrem HPS ich v skupine čakajú tiež Nice a Leverkusen. 

Rapid Viedeň – Arsenal 

Arsenalu bola skrz los prisúdená prívetivá skupina, cez ktorú musia prejsť aj so zviazanými šnúrkami. Prvý match ich čaká v susednej Viedni, ktorá si síce do zápasu nesie OK formu, ale aj to z rakúskej ligy… neviem, neviem. Kurzy sú však naklonené risku ale aj zisku. Na Rapiďákov vypísal Tipsport 5,32 a na hostí pekných 1,62. Papierovo ale asi aj ihriskovo je na tom lepšie Arsenal. Tipujem výhru hostí. A čo si povedia fans viedenských, ktorí vlastnia auto z Mladej Boleslavy po možnej prehre? Škoda Rapid Viedeň.

Sparta Praha – Lille 

Ani jeden z dnešných súperov v posledných piatich zápasoch neprehral, pričom Sparta má na konte pjet výheř. Vole Skvělý vole hoši vole. Sparťanský futbalový svätostánok však navštívia nadupadné francúzske Dogy, ktorých káder im umožňuje prakticky akokoľvek vysokú výhru, no rázne odmieta stratu bodov. Kurzovo na Spartu almost rovných 4 a na hostí almost dvakrát menej (2,02). Niežeby som nefandil břatřom vod Vltavy, ale dnes podľa všetkého vyhrá Lille. Ibažeby som sa mýlil. 

A inak. Poznáte ten joke, ako si slovenský občan v Přahe pýta tri vajcia a nevie vysloviť povestné ř? Prosím vás dvě vejce… a ještě jedno.

Tottenham – LASK 

Družina Joseho Mourinha privíta v Kohútej aréne ďalšieho papierovo slabšieho súpera. Otázkou aj napriek kvalite všetkých hráčov Spurs však neostáva to, koľko dajú, ale koľko dokážu nedostať. LASK Linz si v ostatnej sezóne okúsil výprask od Manchestru United a dnes ho čaká ďalšia anglická lekcia, len aby žiak čírou náhodou neprekonal učiteľa. 1,32 na Spurs je taký ten vyrátaný televízny kurz, no každopádne vždy poteší. Rakušáci dostali 9,47 a bude veľmi zaujímavé sledovať, či sa náhodou nezrodí ďalšie prekvapko. A keď nepôjde na dračku Kane, tak potom pôjde už len Doherty. 

Celtic – AC Miláno 

Nebolo by nič zvláštne na tom, ak by toto bol kedysi v minulosti vyraďovací šláger Ligy majstrov. Celtic je však stále v Škótsku a AC potrebuje ešte troch Ibrahimovičov a nula Juventusov na to, aby sa dostali na niekdajšiu úroveň. Ako by však povedal Andrei Dé, bolo bolo čo. Dnes sa tieto celky stretávajú v otváracom kole skupinovej fázy a pred výkopom sa nedá predpovedať nič iné, než výhra milánskych. Na domáci Celtic je kurz 4,4 a na ACčko, ktoré by the way neprehralo od júna ani jeden zápas, je až krásne lákavých 1,83 – sh*t up and take my money, pani zlata v stávkovej.

Liberec – KAA Gent 

Liberec so slovenským Tomášom Rosickým vybehne na domácej pôde proti belgickému Gentu (hej, to je ten s tým indiánom v logu). Veľmi vyrovnaná skupina L odštartuje aj za účasti belehradskej Crvenej Zvezdy a Hoffenheimu, a preto sa všetky štyri celky musia v prvom kole stopercentne snažiť o každý bod. Čo sa ale týka česko-belgického fajtu, domáci od Nisy pôjdu do zápasu s kurzom 3,03 a hostia s o čosi nižším 2,4. Remízový zápas môžu na svoju strane strhnúť hostia, lebo všeobecne viac skúseností. V EL však prirodzene držíme palce Slovanu…tomu z Liberca, ten náš sa tam nedostal. 

Viete ako sa volá východniarska vtipná bylina? Koriander z Košíc.

Držte sa a dávajme si na seba pozor, kolektív.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Futbal