Sledujte nás

Analýzy

Liverpool – Everton … PREMIER LEAGUE 2013/2014, 23.kolo

_63764543_63764539Merseyside, pre bežného človeka pravdepodobne neznámy pojem, no futbaloví nadšenci vedia, čo sa za týmto názvom skrýva. Nie je to len metropolitné grófstvo Anglicka, no bitkou o Merseyside sa nazýva každý stret dvoch liverpoolskych tímov – Liverpoolu FC a Evertonu. Volá liga líg, volá Premier League.

V poslednom stretnutí týchto velikánov anglickej ligy sa veru bolo na čo pozerať. Zápas skončil 3:3 a fanúšikovia z Goodison Parku určite neodchádzali mrzutí.

V utorok sa bude hrať na domácej pôde FC Liverpool, ktorý pocítil domácu prehru v tejto sezóne len jediný raz, keď ho porazili Svätci zo Southamptonu. Forma Reds je v týchto dňoch ako jojo, raz je hore a raz dole. Gerrardovci si určite budú chcieť napraviť streleckú chuť a udobriť fanúšikov po poslednej domácej remíze s Aston Villou /2:2/.

Everton svojimi výsledkami nijako nevybočuje z radu iných klubov, no drží sa na solídnom šiestom mieste, len jeden bod za jeho mestským rivalom. Vo svojej myslenej vitríne má ale cenné skalpy tímov z vyšších priečok, v doterajšom priebehu Premier League prehrali The Toffees len dvakrát.

V dnešnom zápolení pôjde o veľa, boj o vstupenky do Ligy majstrov sa vyostruje a ani jeden z tímov sa nemieni vzdať. Ako už bolo spomenuté, medzi The Reds a martinezovcami je len 1-bodový rozdiel, a preto možno očakávať napínavý zápas plný gólov. Na ihrisku sa naraz predstavia top kanonieri ako Suárez, Sturridge, či Lukaku – títo traja strelci dokopy v Premier League nastrieľali už 42 gólov. Najväčší podiel na tomto čísle má najlepší strelec ligy Suárez s 22 gólmi na jeho konte.

Štatistika vzájomných stretov hrá výrazne proti Evertonu, z celkovo 34 doterajších zápasov vyhral LEN štyrikrát, Liverpool sa tešil dokopy 17-krát. Favorita potvrdzujú aj kurzy. Bookmakeri ocenili výhru domácich na 1.75. Prekvapenie ale môže prísť zo strany Evertonu pri výhodnom kurze 4.33.

Náš tip je 3:1 pre domáci Liverpool, zn. Suaréz.

Vyberte si favorita a skúste svoje šťastie. Dnes to bude kto z koho.

 

Autor: Samo

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Analýzy