Sledujte nás

Futbal

Mladé Bardejovčanky opäť v Česko-slovenskom superfinále

Coca-cola cup je najväčšia futbalová udalosť roka žiakov a žiačok  2. stupňa základných škôl a  gymnázií s osemročným vzdelávacím programom. O celkovom víťazovi vždy rozhodne až superfinálový turnaj, ktorého sa zúčastnia dve najlepšie družstvá v každej kategórii z Českej a Slovenskej republiky.

Skvelý tím dievčat Základnej školy Bartolomeja Krpelca v Bardejove si v minulom roku odniesol prvenstvo, a dievčatá sa tak za odmenu dostali na vytúžený semifinálový zápas na EURO 2016 vo Francúzsku.

Ďalší ročník tejto prestížnej a medzi žiakmi veľmi obľúbenej súťaže sa pomaly dostáva do svojej záverečnej fázy a mladé futbalistky zo ZŠ Bartolomeja Krpelca sa opäť krok za krokom postupne prebojovávali medzi štvoricu najlepších v rámci Slovenska.

V obci Hybe sa 1. júna 2017 stretli dievčatá v zápasoch, ktoré mali rozhodnúť o postupujúcom tíme. Bardejovčanky odohrali tri zápasy (po 2 x 20 minút), a že sa im vskutku darilo, o tom svedčia nasledujúce výsledky:

ZŠ Bartolomeja Krpelca Bardejov – ZŠ Gorkého Trebišov 4:0,

ZŠ Bartolomeja Krpelca Bardejov –  ZŠ Štiavnik  2:0,

ZŠ Bartolomeja Krpelca Bardejov – ZŠ s MŠ Michala Rešetku Horná Súča 6:0.

A tak po troch víťazstvách postúpili futbalistky zo ZŠ Bartolomeja Krpelca v Bardejove do Česko-slovenského superfinále, ktoré sa odohrá už 8. júna v Dubnici nad Váhom. Dievčatám držíme palce, veď obhájiť minuloročné prvenstvo bude zrejme ešte ťažšie ako bolo získať titul prvýkrát. Ich motivácia je aj tentokrát veľká, víťazky čaká exkluzívny futbalový zážitok – týždenný pobyt v Monaku.

Už dnes môžeme povedať, že bez ohľadu na to, ako dopadne superfinále pre mladé Bardejovčanky, nemusí sa úspešný ženský futbal v Bardejove obávať budúcnosti. Vyrastá totiž ďalšia skvelá generácia kúzelníčok s loptou.

Bardejovčanky vo finále - BROsport.sk

Reklamy
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 750x100
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Futbal