Sledujte nás

Šesť otázok

Šesť otázok: Jaro Dulina

Šesť otázok: Jaro Dulina

Popri bežnej práci v banke vo voľnom čase trénoval deti hokej, časom sa rozhodol svoju záľubu posunúť ďalej a začať trénovať profesionálnych hokejistov z NHL počas ich letnej prestávky v zahraničných kluboch. Dulina. Jaro Dulina.

Čo najdôležitejšie by si čitateľom o sebe prezradil, keby si mal nato pár viet?

Popri spomínaných hokejistoch trénujem aj hádzanárov Tatran Prešov, basketbalistky Good Angels a Slovenskej reprezentácie. Postupne sa okrem iných profesionálnych športovcov začali pridávať aj bežní ľudia, ktorí majú chuť niečo pre seba urobiť.

Čo ti šport dal a čo vzal, resp. dáva a čo berie?

Šport mi dal veľa možností cestovať a spoznať miesta, kde by som sa možno nedostal. Je pre mňa prácou, ktorá ma baví, som pánom svojho času a spolupracujem s mnohými úspešnými športovcami. Vidím v ňom len pozitíva, nemyslím, že by mi v živote niečo vzal.

Kde vidíš hlavný rozdiel v tréningu futbalistu a hokejistu?

Sú to dva rozdielne športy, ktoré vyžadujú rozdielnu kondíciu. Hokejista je na ľade 15minút v obrovskej rýchlosti, naopak, futbalista nabehá na ihrisku počas jedného zápasu aj 10km. Primerane ich výkonom prebieha aj ich príprava.

Nakoľko veríš v pomoc tejpingu pri športe?

Tejping nepomáha pri športovom výkone, jeho význam je skôr v rehabilitácii a rekonvalescencii, a tam ho využívam pomerne často. Myslím, že pri športovom výkone je to skôr placebo efekt.

Trénuješ aj tenistov. Máš recept ako predísť tenisovému lakťu?

Áno, trenujem aj tenistov, a myslím, že spôsob ako predchádzať tenisovému lakťu je v rehabilitácii, kompenzačných cvičeniach a strečingu.

Kde vidíš svetový šport o 50 rokov?

Myslím, že z mnohých, najmä finančných dôvodov začne byť časom určitá forma dopingu akceptovaná, do športu vstúpia nové technológie a posunú ho na inú úroveň.

Ďakujeme za rozhovor a želáme veľa pohody, Jaro.

Jaro Dulina

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Šesť otázok