Sledujte nás

Bojové športy

Šouka UFC 230

Pre UFC 230 udalosť, konajúcu sa 3.11.2018 v Madison Square Garden NY, sa už dlhšie hľadal main event, zápas, ktorý by naozaj dokázal pritiahnuť divákov k obrazovkám.

Na poslednej press konferencii dokonca Conor McGregor novinárom spomenul, že rozmýšľa o účasti v hlavnom zápase tejto udalosti. Neviem síce, proti komu chcel zápasiť, ale môže nám to byť jedno, keďže v dobe konania tejto udalosti sa mu asi ešte stále budú hojiť rany zo zápasu s Khabibom, takže je jasné, že on tým headlinerom nebude. UFC nakoniec prišlo so zápasom Cormier vs Lewis, o opasok šampióna ťažkej váhy. Bohužiaľ, táto udalosť prišla o zápas Poirier vs Diaz, kvôli Poirerovmu zraneniu.

Od tohto zápasu sa očakávalo veľa, mal to byť Diazov návrat do oktagonu po 2 rokoch, keďže dohodnúť sa s ním na niečom nie je ľahké. Medzi UFC a Diazom v poslednej dobe su neustále problémy ohľadom peňazí a výberu súperov. Diaz dokonca potom čo Poirier odstúpil od zápasu povedal, že chce zápas s Khabibom Nurmagomedovom, na ostatné možnosti zjavne kašle. Bude zaujímavé vidieť, ako sa táto situácia s Nateom Diazom vyvinie. Každopádne, poďme sa pozrieť na dva najhlavnejšie zápasy, ktoré nám karta UFC 230 ponúka.

Daniel Cormier vs. Derrick Lewis

Lewisova najväčšia šanca na výhru je, že sa Cormier potkne o vlastnú nohu počas zápasu a zlomí si ju. Ale teraz seriózne. Ak by Lewisa podcenil, môže ho to vyjsť draho. Lewisova kondička nie je jeho najsilnejšou stránkou, avšak jeho bilancia z posledných 10 zápasov sa rovná deviatim výhram a jednej prehre, čo je naozaj výnimočné.

Lewis je bombardér, ktorého môžete celý zápas mlátiť  a trápiť na zemi, avšak ak mu dáte čo i len trošku priestoru, tak vás v postoji drsne vypne, jeho jednoúderový KO potenciál je ozaj vysoký. Aké šance má však proti Danielovi Cormierovi? Daniel momentálne drží opasky šampióna poloťažkej a ťažkej váhy, jeho posledný zápas bol o opasok ťažkej váhy s Stipem Miocicom, ktorého sa mu podarilo ukončiť už v prvom kole spôsobom KO. Tento fighter má na konte len jednu prehru v celej MMA kariére a to od Jona Jonesa na body. S Jonom Jonesom Daniel prehral aj v odvete na KO, avšak výsledok tohto zápasu bol anulovaný, kvôli pozápasovému zisteniu, že Jones užíval počas prípravy na zápas zakázané látky. Daniel Cormier je však v prvom rade úžasný wrestler, skvelý striker, ktorý nemá takmer žiadnu slabinu. Napriek jeho výške 180 cm, nemá problémy si poradiť s borcami, ktorí sú od neho o 10-15 cm vyšší. Podľa jeho vyjadrení, plánuje už len 2, maximálne 3 zápasy v MMA, najmladší už tiež nie je, keďže má 39.

Verím tomu, že si s Lewisom s kľudom poradí a s najväčšou pravdepodobnosťou ho ukončí pred časovým limitom na submission. Koniec koncov, o svoj opasok šampióna ťažkej váhy určite nechce prísť, vyjadril záujem ešte o zápas s Brockom Lesnarom, alebo o odvetu so Stipem Miociocom, eventuálne by bol zaujímavý aj jeho tretí zápas s Jonom Jonesom, je však otázne, či sa mu do toho bude chcieť. V tomto zápase teda verím v Cormierovu výhru, aj keď je Derrick Lewis kvalitný bojovník, na Daniela zatiaľ nemá.

Weidman vs. Souza 

Pôvodne sa mali proti sebe postaviť Weidman a Rockhold, avšak Rockhold musel od zápasu ustúpiť kvôli zraneniu, takže ho nahradil Ronaldo Souza, ktorý mal na tejto udalosti zápasiť proti Davidovi Branchovi. Proti tomu sa však teraz po týchto zmenách postaví Jareed Cannonier. Chris Weidman naposledy zápasil pred viac ako rokom, keď presvedčivo porazil Kelvina Gasteluma. Pred týmto zápasom to však vyzeralo s bývalým šampiónom strednej váhy biedne, keďže ťahal sériu troch prehier za sebou.

Tento zápas mu v prípade výhry dáva šancu vrátiť sa naspäť do boja o titulový zápas, v prípade prehry sa môže dostať naspäť do “druhej ligy”. Souza je skúsený fighter, pre ktorého je tento zápas zrejme poslednou šancou dostať sa nazad do boja o titulový zápas. Obidvaja borci čiže môžu veľa získať, ale zároveň aj stratiť. Zatiaľ čo je Souza BJJ špecialista, Weidman je skvelý wrestler. Myslím si však, že v tomto fighte až tak veľa grapplingu neuvidíme a pôjde o dynamický boj v postoji a pri klietke.

Bude to tvrdý a atraktívny zápas, v ktorom to vidím na výhru Weidmana, avšak Souza taktiež nemá malé šance zvrhnúť dianie tohto zápasu v svoj prospech. Môj tip je avšak ako som už spomínal výhra Weidmana, s najväčšou pravdepodobnosťou na body. Výhra v tomto zápase by znamenala, že ten starý dobrý Chris Weidman je späť a ide si po titulový zápas.

Nezabudnite si tieto zápasy o týždeň vychutnať a onedlho si tu rozoberieme veľký boxerský duel Wilder vs Fury. Vidzime še, trimce še!

Reklamy
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Bojové športy