Sledujte nás

Šesť otázok

Šesť otázok: Gregor Mareš

Šesť otázok: Gregor Mareš

Zablúdili sme do obľúbenej relácie Duel, kde sme však nešli vyhrať, ale uloviť odpovede na šesť otázok od Gregora Mareša. 🙂

Nie každý vie, že si od špiku kostí športovec – srdciar. Vedel by si sa v tomto smere neformálne charakterizovať?

Áno, mám v sebe športového ducha, so všetkým čo k nemu patrí, dobrým aj zlým 🙂 Športový duch môže za môj zmysel pre spravodlivosť, fair play, za znalosti o dôležitosti tréningu – keď nepodcením prípravu , tak sa to výrazne prejaví na mojom výkone. Ale môže aj za súťaživosť – čo bolo fajn, keď som bol mladý, ale teraz mi to je skôr na príťaž 🙁 Súťaživosť môže napríklad za to, že to občas na pretekoch, alebo na zápasoch  “prepálim“ a zbytočne škodím svojmu telu.

Trúfol by si si komentovať hokej, futbal alebo krasokorčuľovanie?

Určite nie bez kvalitnej prípravy. Ku krasokorčuľovaniu mám najďalej 😉 Najčastejšie komentujem mimo televízie futbal. Komentovanie je veľmi náročný druh moderovania. Vyžaduje si veľmi dôslednú prípravu skombinovanú s verbálnymi zručnosťami a športovými skúsenosťami. 

Keby si mal vybrať najuniverzálnejšieho športovca na svete, kto by to bol?

Ja som približne pred rokom prepadol triatlonu, to znamená, že špičkoví triatlonisti sú aktuálne pre mňa osobne najväčšími hviezdami, ale keď som sledoval predchádzajúce dva roky bližšie prípravu Petra Sagana v telocvični, tak som neprestával žasnúť, akú silu a zároveň pružnosť malo v tom čase jeho telo!  Osobne som za striedanie druhov pohybu, aby sa precvičovalo čo najväčšie množstvo svalov. Najuniverzálnejším športovcom na svete, ktorého som osobne zažil pri športe,  bol pre mňa Pavol Demitra. Bol vynikajúci vo futbale, tenise, samozrejme o hokejistovi nemusíme diskutovať, bol silný na bicykli, neuveriteľne dynamický v behu.  

V čo v živote veríš? 

Verím v klasické energetické zákony.  Koľko dám, toľko dostanem. Aký druh energie zo mňa vychádza , taký sa mi vracia. A verím, že najsilnejšia energia na svete je láska.

Najlepšia kniha ktorú si čítal?

V poslednom čase ma veľmi zabávajú príbehy športovcov a z nich bol pre mňa najpríťažlivejší príbeh hrdinu môjho detstva Michaela Jordana (Roland Lazenby)

Moja mamka má 80 a je tvojou večnou obdivovateľkou. Chcela by vedieť, či máš niekedy trému a ako proti nej bojuješ…

Mamička má dobrý vkus 🙂 Nech je dlho spokojná a zdravá 😉

Tréma je súčasť zodpovednosti – áno, občas príde, ale veľmi rýchlo odíde po prvých vetách. Ako som už spomínal, čo človek trénuje, to posilňuje.

Gregor, ďakujeme.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v Šesť otázok