Sledujte nás

Ifkine fejtóny

Na východe NIČ

Tak akože toto nám fakt bolo treba. Medzinárodná blamáž ako delo. Majstrovstvá sveta v Košiciach? Na východe, a teda – NIKDE???

Už niekoľko mesiacov sa celé Slovensko dobre zabáva na výroku istého vysoko postaveného politika o tom, že na východe Slovenska nič nie je. Autor výroku je jasný, jeho argumentácia menej jasná a jeho konexie totálne zahmlené. Až doteraz. Keď sa ukázalo, že Slováci budú na budúcich MS v hokeji hrať základnú skupinu v Košiciach, hlavnom meste ničoty, vyvolalo to búrlivé (a nie len športové) emócie. A to rovno na medzinárodnej úrovni. Napríklad tohoroční zemiakoví Kanaďania sa už rozčuľujú a žiadajú presun do Bratislavy. Žeby tam už mali vyhliadnuté obľúbené podniky…?

Jeden problém je, zdá sa, logistika. Konkrétne, ešte stále nemáme celkom potiahnutú diaľnicu na východ (ehm, pán premiér?). Športovcom to môže byť šumafuk, budú predsa letieť. Ale čo domáci fanúšikovia? To sa chudáci Bratislavčania budú musieť dvihnúť, nasúkať do autíčok (alebo využiť akciu na vlaky a autobusy, ktorých bude určite požehnane – že aký biznis plán, nie?) a presunúť do ničoty ďalekého východu???

Ba veru hej, vy papľuhy pohodlné! Konečne uvidíte, ako pokračuje naša krajina za Tatrami a možno prídete aj na to, že v slove nedeľa sú všetky tri slabiky mäkké. To nie ako my, scestovaní východniari, neotesaní a s guľovnicou za opaskom, čo od útlej mladosti putujeme po vlasti za vzdelaním a prácou. Pre nás to problém nebude. Vlastne vám ešte robíme láskavosť, že vás pozývame na poznávací zájazd. Takže pokoj, veď nepôjdete do Číny ani do Severnej Kórei ku magorovi Kimovi.

A čo sa vlastne stane, keď sa bude jedna základná skupina majstrovstiev hrať v Košiciach? Spadne na nás meteorit? Napadnú nás teroristi? Budú fanúšikovia viac opití? Vtrhne na štadión ozbrojené komando z Luníka IX?

Nuž, pravdepodobne NIČ. Alebo aspoň nič hrozné.

Chlapci budú (ne)normálne hrať, komentátori fundovane komentovať, cheerleaderky krásne tancovať, domáci budú cítiť nefalšovanú náhodnú hrdosť. Pivo bude vychladené, klobásky prepečené a fanúšikovia pripití (a možno aj pripečení).

Ba vlastne – možno je to tak aj dobre. Veď poznáte ten zákon schválnosti, že pre domáce mužstvo je takmer nemožné vyhrať šampionát (za takmer storočnú históriu MS sa to podarilo len 4 krajinám, dokopy v ôsmich prípadoch). Pokiaľ budeme hrať v Košiciach, a teda NIKDE, tak vlastne ani nebudeme doma – a teda môžeme vyhrať! Alebo, aby sme potešili bratislavských fanúšikov, celkom postačí, keď postúpime zo základnej skupiny a budeme hrať (snáď aspoň jeden) zápas na západe.

Kedysi sa hovorilo, že na západe nič nového. Dnes sa hovorí, že na východe nič nie je. A keď sa to dá dokopy, na Slovensku nie je nič nové. Tak snáď nám za ten rok pribudnú nejaké vylepšenia, aby sme si neurobili hanbu. A neviem ako vy, no ja sa na ten domáci „ničotný“ šampionát už teraz veľmi teším!

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Ifkine fejtóny