Sledujte nás

E-športy

FIFA 20: Kluby, za ktoré sa to oplatí rozbaliť

V časoch, kedy je na hry predsa len o čosi viac priestoru, si v seriáli postupne predstavíme kluby či hráčov, ktorí o čosi viac okorenia váš herný zážitok.

Svetový fenomén vo forme virtuálneho potešenia, známy aj pod názvom FIFA 20. V časoch, kedy je na hry predsa len o čosi viac priestoru, si v seriáli o kariérnom móde v hre FIFA 20 predstavíme kluby či hráčov, ktorí o čosi viac okorenia vaše počítačovo-konzolové angažovanie v hre všetkých hier. V prvej časti predstavujeme kluby, s ktorými sa trofeje a body zbierajú ľavou zadnou. 

Vybrať si v kariérnom móde na FIFA 20 (začínajúc sezónou 2019/2020) ten najsilnejší klub vôbec nemusí byť znakom malých, respektíve žiadnych, herných skúseností. Ľudia si kluby v kariérach vyberajú spočiatku hlavne podľa obľúbenosti, pričom Scunthorpe United mierne zaostáva. V nasledujúcich riadkoch sa bližšie pozrieme na 10 špičkových kádrov, ktorých celkové hodnotenia dosahujú v hre tie najvyššie cifry.

Španielsko (La Liga)

FC Barcelona

Premisa z reálneho futbalu sa plnohodnotne pretavuje aj do hry, keďže FC Barcelona vzbudzuje rešpekt už len z vyslovenia katalánskeho celku. Je jedno na akej úrovni – Messi, Griezmann, de Jong, Piqué či ter Stegen sa postarajú o kvalitný herný zážitok. 

BROsport známka: 10/10

Real Madrid 

Čo sa týka vonkajšieho vplyvu a sily, Real Madrid za Barcelonou nezaostáva. Síce už bez Ronalda a s čoraz slabším Baleom, Marcelom či Modrićom, no Real Madrid vás taktiež privedie takmer vždy k víťazstvám.

BROsport známka: 9/10

Atlético Madrid 

Kompaktný tím plný hviezd. V prípade nespokojnosti s útokom či obranou je k dispozícií slušný prestupový rozpočet. Útok vyhráva zápasy a Atlético… teda obrana trofeje. Veľa zdaru s megasilným Atléticom. 

BROsport známka: 9/10 

Francúzsko (Ligue 1)

Paríž Saint-Germain 

Jediným zástupcom francúzskej futbalovej hitparády (na Komenského ulici známej aj ako FFH), sú parížski vežiaci. Konkurencia či sila protivníka sa v hernom prevedení Ligue 1 znižuje každým klubom prudko nadol, pričom v kariére vás vie zaskočiť maximálne Lyon. Máte rádi útok a veľa gólov? V PSG máte Mbappého, Neymara aj množstvo lóvov (koxo, mal by som ísť robiť marketing). 

BROsport známka: 8/10 

Taliansko (Serie A)

Piemonte Calcio (Juventus omg) 

Fakt, že v aktuálnej verzii hry to nevydalo a Juventus vystupuje pod názvom Piemonte Calcio, je na samostatný článok sťaby diskusný príspevok. V talianskej lige budete machri s Ronaldom či de Ligtom, no nebude to Juventus, ale Piemonte… panečku, kto by už len pil monte…

Vysvetlenie: Piemonte (angl. Piedmont, pozn.) je taliansky región, v ktorom leží aj mesto Turín. 

BROsport známka: 7/10 (káder špičkový, za ten názov… Scusate ragazzi)

Nemecko (Bundesliga) 

Bayern Mníchov 

Bayern je moja srdcovka od 2011, no hrať zaň v kariérnom móde vo FIFA 20 mi príde ako jemná rodičovská facka. Je tam kvalita aj super hráči, no zároveň tam majú káder s vekovým priemerom smeráckej voličskej základne a tiež málo talentov (presunutí do tímu Bayern II v 3. lige). Každopádne sa kariéra v Bavorsku určite oplatí už len preto, že si konečne môžete kúpiť L. Saného bez ročného vyjednávania. 

BROsport známka: 9/10 

Borussia Dortmund 

Aj keď sa zaradenie BVB do rebríčka na úkor Interu, Neapolu, Valencie, Lyonu či ostatných môže zdať nefér, podľa nejedného ukazovateľa je žltá Borussia jedným z najsilnejších tímov v celej hre. S hodnotením lepším ako má napr. Atlético prináša BVB množstvo kreativity s mladými hviezdami (Sancho, Haaland, Reyna, Hakimi) a celkovo je Dortmund gigantom hodným top desiatky. 

BROsport známka: 8/10 

Anglicko (Premier League)

Manchester City 

Najsilnejší anglický klub vo FIFA skrýva silu, ktorá pomocou vášho ovládača či klávesnice ovládne nielen Premier League. Len traja hráči v základe s overallom u85, plno hviezd a k tomu na lavičke Sané, Mahrez, Otamendi, Mendy či Gabriel Jesus. 

BROsport známka: 10/10 

Liverpool 

Ak sa prenesieme na virtuálny Anfield Road, tak s malou pomocou nákupov (stopér, krídlo, možno záložník na lavičku) vieme vytvoriť ozaj zdatného giganta. Pre lepší herný proces sa odporúča Hendersona nahradiť Keitom a hrať v rozostavení, aby sa Trent a Robbo mohli full-time angažovať (odporúčam 4-3-3 s falošnou devinou, Firmino vám potom povie, že prečo). 

BROsport známka: 9,5/10

Tottenham 

Kohúti už dávno nefigurujú v pozadí, pričom by sa dalo tvrdiť, že aj oni udávajú kvalitu a silu nielen virtuálnemu futbalu. Lloris, dominantná obrana, Ndombélé, Alli, Lo Celso, ešte aj Eriksen a samozrejme esá Son a Harry Kane – hor sa do bieleho a šup priniesť do zbrusu novej arény voľajakô pohár.

BROsport známka: 9/10 

Hodnotenia, názory a poradia v tomto článku sú výsledkom subjektívnej štvrť závislosti autora na spomínanej videohre.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v E-športy