Sledujte nás

F1

Zahodil Rosberg v Soči svoje šance na titul?

Nico Rosberg v Soči opäť raz nedobrzdil a svojmu najväčšiemu súperovi daroval ďalšie víťazstvo. Titul sa mu tak o ďalší kúsok vzdialil. Ak Angličana nepostihnú technické problémy, bude musieť vyhrať minimálne dve veľké ceny z troch, ktoré ešte ostáva odjazdiť v tejto sezóne.

Má to však jeden háčik – jednou z nich musí byť záverečné podujatie v Abú Zabí, čo je Hamiltonova obľúbená trať. Rosberg síce po štarte spadol až na koniec štartového poľa, nakoniec však dokázal prísť do cieľa na druhom mieste. To ale v jeho prípade nič nerieši. Hamilton s prstom v nose bez väčších komplikácií zvíťazil, keď počas pretekov nepustil nikoho do vedenia. Mohol tak získať svoj druhý Grand Slam v kariére, o ten ho však pripravil Valtteri Bottas, ktorý dosiahol najrýchlejšie kolo v záverečnom okruhu pri márnej naháňačke druhého Nica Rosberga. Takto sa Hamilton v historických tabuľkách dotiahol na Alaina Prosta s ktorým sa delí o štvrtú priečku s osemnástimi víťazstvami v kvalifikácii a tých istých pretekoch. Angličana môže tiež tešiť, že v počte víťazstiev je už teraz na čísle 31 a spolu s Nigelom Mansellom je najúspešnejším Britom v F1. V historických tabuľkách ho delí už len jedno víťazstvo od Fernanda Alonsa.

Sir Frank Williams môže byť spokojný, aj keď sa jeho monoposty nedokázali dostať pred oba Mercedesy. Jeho tím opäť navýšil náskok na štvrté Ferrari a delí ich už 28 bodov. Červení predviedli chaos pri zastávke v boxoch ako za starých čias na začiatku deväťdesiatych rokov. Zdá sa, že v Maranelle už dokončia túto sezónu len z povinnosti, aby mohli od januára začať budovať nový tím okolo Sebastiana Vettela. Nečudo, že pri svojej nemohúcnosti si na štvrté miesto začal robiť zálusk ešte donedávna šiesty McLaren. Ten bol čo do počtu získaných bodov druhým najúspešnejším tímom v Soči. Už takmer s istotou môžeme povedať, že týmto počinom odsúdil Force India na šieste miesto v Pohári konštruktérov.

Ten mimochodom v nedeľu premiérovo získali Strieborné šípy, ktoré si už deviatykrát z pätnástich pretekov odvážajú plný bodový zisk. Červeným býkom sa tak nepodarí získať piaty titul v rade a o druhé miesto v historických tabuľkách sa bude naďalej deliť s McLarenom. Na ich čele neohrozene ostáva Ferrari so šiestimi titulmi v rade, ktoré získalo v Schumacherovej ére. Mercedes môže ešte zaútočiť na rekordy v počte získaných bodov za sezónu a aj v počte víťazstiev v jednom roku. Všetky tieto rekordy teraz patria Red Bullu, rovnako ako počet vyhratých kvalifikácií. V tomto rekorde sa však tím s trojcípou hviezdou môže červeným býčkom len vyrovnať.

Šampionát pokračuje až o tri týždne. Tentokrát sa presťahuje na americký kontinent, kde nás čakajú  dva preteky v priebehu siedmych dní.

Autor: Braňo Texo

Reklamy
Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 30 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna Stávka bez rizika za 30 € vstupný bonus 300x300

Viac v F1